Instagram, Vine a Flipboard konečně pro Windows Phone 8

5

Nokia má dnes velký den. V Abú Dhabí, kde se koná letošní Nokia World, představila šest nových přístrojů a kromě toho potěšila také i současné uživatelé modelů s Windows Phone 8. Na systému od Microsoftu se totiž konečně objeví oficiální klienti pro aplikace Instagram, Vine a Flipboard. Přibudou také žádané hry.

Operační systém Windows Phone nemá na růžích ustálo. Kritika se snáší především na chybějící aplikace. Ale tato kritika brzy utichne, neboť se i na tento operační systém postupně dostává vše důležité. Dnešním dnem jsou potvrzeny hned tři nové aplikace. Dlouhou dobu se volalo po oficiálním klientu pro Instagram. Ten mohou již dávno využívat lidé na systémech iOS a Android. V následujících týdnech, jak uvedl CEO Nokie Stephen Elop, se Instagram objeví i v obchodě Windows Phone Store.

Instagram pro Windows Phone 8

Další v poslední oblíbenou aplikací je Vine. Pomocí ní můžete natáčet 6vteřinová videa a následně je sdílet se svými přáteli. Pokud si vzpomínáte, využívali jsme tuto aplikaci jako rozšířené zpravodajství z veletrhu IFA, který proběhl v září. Doposud museli uživatelé systému Windows Phone využívat alternativy, jako například 6tag, který je v mnohém ještě lepší, než oficiální klienti, od listopadu již budou moci stahovat oficiální klient Vine.

Nepřehlédněte

Další významnou aplikací, jejíž příchod na Windows Phone 8 a Windows 8 se dnes potvrdil, je Flipboard. Podařená čtečka vašich oblíbených témat bude pro tablety a počítače s Windows 8 a Windows RT dostupná již dnes. V příštích měsících však dle slov Erica Fenga, CTO Flipboard, dorazí i na Windows Phone 8.

Flipboard

Ačkoliv si s výše zmíněnými aplikacemi užijete i dost zábavy, ta pravá na vás čeká při hraní her. A i v tomto případě pro vás dnes máme několik dobrých zpráv. Dorazí například závodní Asphalt 8: Airborne, který bude speciálně upravený pro teleony s FullHD displeji. Dále se hovoří o hře Danger Dash. Více zaujme FIFA 2014, která bude opět optimalizována pro FullHD displeje. Na Windows Phone se podívá i známá hra My Talking Tom, dále Rabbids Big Bang či Rayman Fiesta Run. Závěrem jsme si nechali oblíbený Temple Run 2, který se již brzy v obchodu s hrami a aplikacemi objeví. Nokia pro své nové telefony přichystala také řadu nových aplikací. K dispozici bude Story Teller pro automatické zaznamenávání vašich fotografií a polohy a vytvoření jakéhosi deníčku, nová bude fotoaplikace a těšit se můžeme i na další vylepšení dalších stávajících aplikací.

Zdroje: pocket-lint.com, wmpoweruser.com, fonearena.com, blogs.windows.com, theverge.com