Huawei pracuje na smartphonu a tabletu s Windows 8

Čínský výrobce Huawei se možná za poslední rok nedostal mezi přední výrobce mobilů a tabletů, jeho jméno se však začíná na internetu skloňovat čím dál častěji a po úspěšném finančním období přichází sprška informací o připravovaných přístrojích. A vypadá to, že se Huawei nespokojí jen s Androidem.

Už teď je známé, že se na nás žene jak dvojice supertenkých smartphonů Huawei Ascend P1, tak čtyřjádrový silák Huawei D quad. Mezi přinejmenším zajímavé tablety pak patří Huawei Media Pad 10, který zanechal na výstavě MWC veskrze pozitivní dojmy. Společnosti to ale nestačí.

Podle uniklých informací nejméně 70-členný tým připravuje také smartphone s operačním systémem Windows 8 (nebo také Windows Phone Apollo, chcete-li). Ten by se měl objevit na trhu ke konci letošního roku za velmi atraktivní cenu 300 dolarů, tedy v přepočtu přibližně 6000 Kč bez daně.

Zleva Huawei Ascend P1, Huawei D quad a Media Pad 10.

Kromě smartphonu je ale v plánu také tablet s podporou LTE a opět operačním systémem Windows 8. Bližší informace a specifikace přístrojů jsou neznámé, je ale jisté, že se postupně dočkáme dalších zpráv, jak se bude blížit vydání obou verzí operačního systému.

Zdroje: unwiredview.com, wpdang.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze