Huawei a jeho 10 palcový tablet Mediapad 10 FHD živě z Barcelony

Huawei si do Barcelony přichystal také představení svého desetipalcového tabletu, i když se zatím nejedná o finální kousek. Ohromí špičkovou výbavou a líbil se nám také elegantní vzhled a kovové tělo. Podívejte se na živé fotografie tabletu z MWC Barcelona.

Tablet je totiž jen nefinálním prototypem a Huawei jej záměrně ve svých prezentacích příliš nezmiňoval. Spíše šlo o to ukázat „my také máme desetipalcový výkonný tablet", přičemž některé drobnosti se ještě mohou měnit. Huawei například finálně neoznámil některé klíčové parametry ohledně typu grafického akcelerátoru nebo procesoru.

TIP: přečtěte si kompletní preview nového tabletu Huawei Mediapad 10 FHD

Huawei MediaPad 10 FHD – rychlá prohlídka z MWC

Z tabletu jsme měli kovový a hodnotný pocit. Aby ne, když zadní strana je vyrobena z broušeného hliníku. Celý tablet vypadá velmi elegantně a určitě se bude jednat o jeden z nejhezčích přístrojů této kategorie na trhu. S tloušťkou pouze 8,8 se navíc jedná o jeden z nejtenčích tabletů v dané kategorii. Opravdu nádherně vypadal FHD IPS displej, který má netypické rozlišení 1920 x 1200 pixelů (nikoliv, jak některé servery chybně uvádějí 1920 x 1080 px). Díky tomu vám z cenného a klasického Full HD rozlišení neubírají cenné pixely ikonky a spodní stavová lišta, která se na Androidu 4.0 v zápatí zobrazuje.

Z výbavy zaujme čtyřjádrový procesor Huawei K3 (zřejmě čipset Huawei K3V2) s taktem 1,5 GHz, 2GB RAM paměti nebo 8 Mpx fotoaparát. Výbava je tak opravdu ultimátní a tablet se může nejen směle rovnat nejlepším tabletům současnosti i blízké budoucnosti. Tablet se bude prodávat ve variantách s 8, 16 nebo 32 GB paměti.

TIP: podívejte se na nový čtyřjádrový telefon Huawei Ascend D Quad

Dostupnost, cenu a finální specifikace nového desetipalcového tabletu od Huawei bychom se měli dozvědět během několika týdnů. Víme jen, že tablet by se měl na trhy dostat v 2. čtvrtletí 2012.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze