Huawei Ascend P1 S: nejtenčí chytrý telefon na světě

19

Doposud nenápadný výrobce se pozvedl k velkému útuku. Na veletrhu CES 2012 představil model Ascend P1 S, který se pyšní tloušťkou 6,68 milimetrů! Ve výbavě kraluje dvoujádrový procesor s taktem 1,5 GHz či velký Super AMOLED displej.

Mysleli jste si, že Motorola RAZR bude primát nejtenčího telefonu držet dlouho ve svých rukách? My také. Však její tloušťka 7,1 milimetrů brala dech. Jenže je tu rok 2012, veletrh CES a čínský výrobce Huawei přichází s modelem Ascend P1 S, který RAZR překonává. Tloušťka nové vlajkové lodi Huawei činí pouze 6,68 milimetru. Pro úplnost dodám, že jde o tloušťku v nejtenčím místě. Ve spodní části je telefon o něco málo tlustší. Hned v začátku zmíním, že kromě modelu Ascend P1 S bylo představeno identické dvojče, kterému z názvu vypadlo písmeno S. Oba se liší tloušťkou, přičemž model Ascend P1 má na tloušťku 7,69 milimetů. Je tedy o 1,01 milimetrů tlustší.

Huawei nicméně neponechává svůj osud v rukách jen jediného trumfu. Novince vévodí 4,3 palcový Super AMOLED displej s jemným rozlišením 960 x 540 pixelů. O plynulý chod se stará dvoujádrový procesor TI OMAP 4460 s taktem 1,5 GHz. Herní výkon zajistí také samostatná grafika SGX 540. Velký displej a výkonný procesor si řeknou o příděl energie. Avšak ani zde Huawei nezaváhal. Do extra tenkého těla se mu podařilo vměstnat akumulátor s úctyhodnou kapacitou 1800 mAh.

Huawei Ascend P1 S - oficiální fotografie

Trošku více práce konstruktéři měli s integrací fotoaparátu. Jeho modul včetně přisvětlovací LED diody tak lehce vyčnívá nad okolní povrch. Doufejme, že Huawei použil kvalitních materiálů, které něco vydrží. Pořizovat budete moci snímky až do rozlišení 8 megapixelů a nápomocen vám samozřejmě bude i autofocus. Všední i méně obvyklé zážitky si budete moci zaznamenat ve vysokém FullHD rozlišení. Nechybí ani přední kamerka disponující rozlišením 1,3 megapixelu. Při zahájení prodeje už bude v telefonech připraven operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Oba modely budouv Evropě dostupné od 2. čtvrtletí roku 2012 v barvách metaloid black, ceramic white a cherry-bossom pink. Startovací cena prozatím není známa.

Nepřehlédněte: Huawei Ascend P1 a P1 S naživo: stylové barvy a videoprezentace

Technické parametry Huawei Ascend P1 S

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × 6,7 mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 4,3" (960 × 540 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px
ChipsetTexas Instruments OMAP4460, CPU: 2×1,5 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ2 2012, ?
Diskuze ke článku
tohle je lepsi mobil nez samsung galaxy s2
John
lol nikdo z vas nema pravdu nejlepsi jsou nokie a tecka.
mikis
Úplně perfektní kopie SGSII, doufám že se Číňani pochlapili a bude i tak funkční jako originál :-D
xsarahdi
FUUU ...pekný Samsung killer :)

OOOOVEĽA krajší ako G SII ...krásne ...klobúk dole za tú 1800mAh baterku...určite nedopadne vo výdrži ako GALAXY NEXUS so svojími 3,01hod na nete !!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze