Nokia už brzy uvede vlastní tablet. Jak by mohl vypadat?

7

O představení premiérového tabletu s logem Nokia se spekuluje už pěkně dlouho. Poslední informace hovoří o tom, že snad finové svůj tablet uvedou na únorovém Mobile World Congressu v Barceloně. Pojďte se s námi podívat na přehled několika konceptů.

Zatímco bylo jasné, že v roce 2012 se finského tabletu nedočkáme, nyní je naopak takřka jisté, že se zkraje roku 2013 této novinky dočkáme. Nejdříve se spekulovalo, že se představení tabletu od Nokie uskuteční už příští týden na CESu v Las Vegas. Finové se ale rozhodli představení provést v Evropě a přesouvají jej zřejmě na únorový Mobile World Congress do Barcelony.

Nokia logo

Jediné, co zatím o tabletu 100% víme, je to, že bude obsahovat operační systém Windows RT. Nokia totiž jedinou alternativu, která by připadala v úvahu, tedy Android, používat nebude, jelikož se jedná o její hlavní konkurenci. Oproti tomu Windows se nabízí zcela logicky, jelikož Nokia s Microsoftem již dlouho spolupracuje v oblasti vývoje mobilních telefonů s Windows Phone.

Prozatím bohužel nevíme, jak samotný tablet vlastně bude vypadat. Proto jsme se vám rozhodli zprostředkovat několik konceptů od fandů ze známého webu concept-phones.com. Můžete si všimnout, že většina z nich se inspiruje designem stávajících smartphonů modelové řady Lumia. Použití tohoto designu by bylo od Nokie logickým krokem, jelikož by tak krásně propojila celé portfolio svých mobilních zařízení a design Lumií se všeobecně líbí.

Nokia Lumia Pad

Koncept Nokia Lumia Pad se inspiroval u aktuální vlajkové lodi Nokie, modelu Lumia 920. Design je prakticky shodný, ovšem tablet je samozřejmě větší. Autor Jupeng Zhai krom dobře vytvořených obrázků vymyslel i výbavu, kterou by rád v případě realizace u tohoto modelu viděl. Displej by měl mít úhlopříčku 10.1 palce, procesor 4 jádra a paměť RAM 2 GB. Na výběr by mělo být mezi verzemi s Wi-Fi a 3G, které by se dodávaly buď s pamětí 32 nebo 64 GB za podpory paměťových karet. Tento koncept vypadá docela reálně, co říkáte?

Nokia 1002

Edgar Mkrtchyan je podepsán pod konceptem tabletu s označením Nokia 1002. Ten je oproti výše uvedenému modelu znatelně menší. Konkrétně displej je navržen s úhlopříčku 7,5 palce s rozlišením 1800 × 900 pixelů. Bonusem bude stylus, který by našel ideální využití například při editaci dokumentů a podobně. Autor pro tablet vysnil vpravdě pěknou výbavu. Nechybí fotoaparát s rozlišením 8 Mpx a optikou Carl Zeiss, vnitřní paměť s pro tablet těchto rozměrů nezvykle vysokou kapacitou 128 GB nebo baterie s velmi pěknou kapacitou 8000 mAh. Takovou výbavu asi v reálu očekávat nemůžeme.

Nokia 12

Největší z výběru konceptů tabletů Nokia, které vám dnes ukazujeme, je model s názvem Nokia 12. Jedná se o na dnešní dobu dosti velký tablet s 12 palcovým displejem. Neobvyklý je ale tablet i svým vzhledem, který je dosti zaoblený. Tento kocept by v případě reálného nasazení do prodeje byl rozhodně jedním z nejlepších na trhu. Vypovídá o tom například AMOLED technologie displeje, 12Mpx fotoaparát, prostorové reproduktory a porty HDMI a USB 3.0.

Zdroje: concept-phones.com

Diskuze ke článku
Tomáš
Hmm, uvidíme. Každopádně se na tablet od Nokie velice těším :)
sima
Prý má mít tablet podobné pouzdro jako má surface:
http://www.nokiablog.717.cz/unnamed/spekulace-co-nokia-tento-rok
Posik
Kdyby vypadaly tak jak tu a nejaka přijatelná cena tak je to super :)
Peete
A váha 4Kg né v poměru třeba s Lumií 800 :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze