Huawei potvrdil uvedení řady nova 12. Oficiálně se představí 26. prosince

1
Huawei potvrdil uvedení řady nova 12. Oficiálně se představí 26. prosince
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Novinky budou poutat pozornost nápadným designem zadní strany
  • Ukázat by se mohly hned tři nové modely
  • Jedná se však prozatím o čínskou premiéru

Pokud jste se obávali toho, že by snad vánoční svátky přinesly klid od nových telefonů, nemohli jste se více mýlit. Do hry se totiž vložil Huawei, který ústy generálního ředitele Richarda Yu na weibo.com potvrdil příchod nové řady střední třídy nova 12. Kromě oznámení termínu představení jsme se dočkali i fotografií, které odhalují, jak novinky budou vypadat.

Huawei nova 12 Pro

V prvé řadě zaujme sytě modrá varianta, kdy je na zadní straně několikrát vyražen nápis série nova. Výsledek působí vcelku neotřele a originálně. V zástupu mnoha podobných telefonů by tak modely nova 12 nemusely zapadnout. Dle současných informací se očekává, že dojde k odhalení tří variant: nova 12, nova 12 Pro a nova 12 Ultra.

Mozaiku informací nejnověji doplnil známý informátor říkající si Digital Chat Station, který uvedl, že výše postavené varianty nova 12 Pro a nova 12 Ultra nabídnou 50Mpx hlavní fotoaparát s proměnnou clonou f/1,4–4,0. Identický snímač již Huawei nasadil například ve vlajkovém modelu P60 Pro a Mate 60 Pro.

Huawei nova 12 Pro

Kompletní odhalení novinek proběhne 26. prosince, tedy druhý svátek vánoční. Je nezbytné dodat, že se bude jednat prozatím o čínskou premiéru a je obtížné odhadovat, kdy a v jakém složení se novinky objeví i na globálních trzích.