Huawei nemá dost displejů pro Ascend P6. Bude zdražovat?

5

Telefon Huawei Ascend P6 vzbudil při svém oficiálním představení velké pozdvižení. Jedná se totiž o jeden z nejtenčích smartphonů na světě, navíc s velmi zdařilým designem a kvalitní výbavou. Čínský výrobce tedy logicky očekává velké prodeje. Ukazuje se ale, že vše nemusí jít až tak jednoduše.

Ascend P6 se již v na nejdůležitějších trzích prodává a postupně střádá důležité dolary do firemní kasy. U nás v České republice si však musíme ještě nějaký ten týden na zahájení prodeje počkat.

Huawei logo (správné!)

Jen v rychlosti připomeňme, že se jedná o zástupce smartphonů vyšší třídy. Nabízí 4,7 palcový displej s rozlišením 1280 × 720 pixelů, čtyřjádrový procesor s taktem 1,5 GHz, 8Mpx fotoaparát či operační systém Android 4.2.2. To vše je zabaleno v těle s tloušťkou úctyhodných 6,18 milimetru, které je navíc vyrobeno ze stylově vyhlížejícího kovu. O dobrou výdrž by se pak měl postarat 2000mAh vestavěný akumulátor. Kompletní informace o modelu Ascend P6 najdete v našem podrobném preview - Huawei Ascend P6 představen: ultra tenká novinka s Androidem 4.2.

Huawei Ascend P6 - oficiální fotografie

Tip: přečtěte si take článek - Huawei Ascend P6 už není nejtenčí, z trůnu jej sesadil Umeox X5

Jak můžete na specifikacích výše vidět, v Huawei se povedlo vyrobit opravdu dobrý kousek hardwaru s celkem nadějným prodejním potencionálem. Bohužel zde však vyvstal jeden zásadní problém. Jak uvádí server DigiTimes, Huawei se potýká s problémem nedostatečného množství vyrobených displejů. Problém je na straně výrobce JDI (sdružený podnik japonských výrobců), který má problém s nedostatkem výrobní technologie a následkem toho nemůže plně uspokojovat poptávku Huawei.

Logickým výsledkem této situace je, že Huawei bude do distribučních kanálů nějaký čas dodávat méně telefonů, a model P6 se tak na nějaký čas stane nedostatkovým zbožím. Spekuluje se dokonce o možném zdražením původně stanovené ceny, případně omezení dostupnosti na některých méně důležitých trzích. Původní plán výrobce přitom počítal s rovnou desítkou milionů prodaných kusů v tomto roce. Celkový odhad prodeje všech telefonů Huawei pak činí 60 milionů kusů. Uvidíme, zda se tyto zprávy potvrdí a zda se situace neprojeví v nedostupnosti nebo vyšší ceně modelu P6 na českém trhu.

Technické parametry Huawei Ascend P6

Kompletní specifikace
Konstrukce132,6 × 65,6 × 6,2 mm, 120 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,7" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetHuawei K3V2E, CPU: 4×1,5 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 2:22 hodin
Dostupnostzáří 2013, 9 990 Kč

Zdroje: digitimes.com

Diskuze ke článku
7742
Tenhle telefon je šedý průměr, nemá čím zaujmout. Naopak odradí typ procesoru. Cena jistě neporoste a spíš půjde rychle dolů.
Peter
Huavei predovsetkym musi zostat stat nohami na zemi nie ja to az taka kvalitna a zabehnuta znacka aby sa spotrebitelia trhali takze zdrazovania by som sa nebal..:-))
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Zdražovať? Už aktuálna cena je úplne mimo ...
Sedma
No na slovensku sa da kupot za cca 350Euro co je podla mna dobra cena.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze