Huawei Ascend P6 představen: ultra tenká novinka s Androidem 4.2

26

Čínský Huawei dnes pořádal tiskovou konferenci v Londýně, na které představil novinku s názvem Ascend P6. Ta vás osloví především svým designem. Výrobce vsadil na tloušťku pouhých 6,18 milimetrů. Ve výbavě pak oslňuje 5megapixelovou čelní kamerkou, Androidem 4.2 či čtyřjádrovým procesorem.

Huawei na představení nejnovějšího modelu patřičně lákal již několik dní dopředu. Bylo tak jasné, že se dočkáme velmi dobře vybaveného modelu, který nebude lákat jen výbavou, ale také designem.

Je nejtenčí na světě

Netřeba chodit dlouze kolem horké kaše. Hlavním lákadlem, na které bude výrobce upozorňovat, bude tloušťka telefonu, která činí pouze 6,18 milimetrů. V tomto směru se výrobce údajně inspiroval papírem, který je samozřejmě velmi tenký. Spolu s kovovým tělem dodává telefonu punc exkluzivity a luxusu. Stylově působí také boky telefonu, kdy na pravém najdeme takřka všechny prvky. Nejen tlačítka, ale také sloty pro SIM kartu a paměťovou kartu. K jejich zpřístupnění však bude zapotřebí tenký drátek, který najdeme v balení spolu s telefonem. To už je méně praktické.

Huawei Ascend P6

Sám výrobce novinku označuje jako vlajkový mode, nicméně za ten bychom mohli považovat spíše model Ascend D2. Náznak toho, že novinka Ascend P6 nedosahuje na úplný vrchol, můžeme nalézt u displeje. Ten nabízí úhlopříčku 4,7 palce, avšak rozlišení činí „jen“ 1280 x 720 pixelů. Rozhodně se nebojíme, že by obraz nebyl jemný, avšak vlajkové modely dnes přeci jen nabízejí rozlišení o řád vyšší. Mnohem více než FullHD rozlišeí však uživatelé jsitě ocení, že je displej obohacen o technologii Magic Touch. K čemu slouží? Dle výrobce je možné telefon ovládat i v rukavicích.

Autoportréty detailněji

V těle telefonu tepe čtyřjádrový procesor Huawei K3V2 s taktem 1,5 GHz, kterému pomohou i 2 GB RAM. Společně se budou starat o plynulý chod operačního systému Android ve verzi 4.2.2 Jelly Bean. Nad ním však samozřejmě bude bdít nadstavba Emotion UI, která se již bude vyskytovat ve všech nových modelech Huawei s Androidem. Nyní bychom mohli zabrousit také k baterii, která bude tohoto elegána živit. Huawei vsadil na kapacitu 2000 mAh, což nám přijde jako pouze velmi průměrné.

Do interní paměti o velikosti 8 GB budete ukládat například fotografie. Ty pořídíte zadním fotoaparátem s rozlišením 8 megapixelů, automatickým ostřením a LED diodou. Výrobce vyzdvihuje schopnost pořizovat makro snímky od 4 centimetrů. Mnohem zajímavěji však vypadá čelní kamerka, která dosáhla na rekordních 5 megapixelů. Současné nejlepší telefony mají většinou pouze 2megapixelové čelní fotoaparáty. Samozřejmostí je pak záznam videa v rozlišení 1920 x 1080 pixelů.

V další výbavě jsou samozřejmostíu rychlá data HSPA, Bluetooth, Wi-Fi či FM rádio s RDS. LTE prozatím Ascend P6 nepodporuje, avšak výrobce plánuje na podzim také verzi s LTE. Do prodeje se Huawei Ascend P6 dostane v Číně již tento měsíc. Na trhy v západní Evropě dorazí v červenci. V České republice si zřejmě počkáme ještě déle a můžeme předpokládat, že na náš trh dorazí koncem třetího čtvrtletí. Cena je nastavena na 449 eur, což je v přepočtu zhruba 11 500 Kč.

Článek i katalog je průběžně aktualizován o nové informace.

Technické parametry Huawei Ascend P6

Kompletní specifikace
Konstrukce132,6 × 65,6 × 6,2 mm, 120 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,7" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetHuawei K3V2E, CPU: 4×1,5 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 2:22 hodin
Dostupnostzáří 2013, 9 990 Kč

Zdroje: huawei.com

Diskuze ke článku
Jenula33
" V další výbavě potěší přítomnost dvou slotu pro SIM karty " co je to za blbost, pochybuji, že to bude dualsim
lendo
Wow oproti HTC one nielen hrubka ale aj vyska a sirka, tak to je vazne pekne... Fotak s BSI senzorom urcite nesklame a KONECNE poriadna predna kamera! Rozlisenie skvele, lepsie by bolo zbytocne, jedine horsia je ta baterka ale i ta mozno vydrzi rovnako alebo aj dlhsie ako na HTC one koly tomu hlupemu rozliseniu...
Ami
Desingový skvost... :) Opravdu se jim povedl. Navíc v kombinaci s HD displayem, čili ani ne tak velký žrout... Jen škoda, že je zde K3V2, jelikož jeho starší technologie výrobního procesu mu neumožňuje dosáhnout energetickou nenáročností a hlavně tedy úsporou energie na novější procesory.
Myslím si, že i kdyby nebyl tak tenký, tak by vypadal jinak velmi hezky... Je škoda, že se mnoho výrobců žene za tloušťkou a na baterii + pocit z telefonu se nesoustředí. Však, jak mám vědět, že něco držím v ruce? Navíc (toto je subjektivní), ale zdá se mi, že čím je telefon tenčí, tím se hůře drží...
huw
ta cena je dost vysoko, za to sa da uz kupit xperia Z

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze