Huawei Ascend P6 bude aktualizován na Android 4.4 KitKat v lednu

7

Huawei patří mezi výrobce, kteří svým telefonům z hlediska aktualizací nevěnují tak velkou pozornost. Občas se ovšem k updatu u vybraných modelů odhodlá. Stane se tak podle posledních zpráv také u modelu Ascend P6, který dostane firmware s novým Androidem 4.4 KitKat.

Ascend P6 je pro Huawei vpravdě zlomový model. Jedná se o model s kovovým rámem, navíc velmi tenkým (donedávna to byl nejtenčí vyrobený telefon vůbec). Je vyroben opravdu precizně, zaujme velmi elegantním designem a v naší recenzi si nejen v tomto ohledu odnesl kladné hodnocení.

Huawei Ascend P6 - fotografie z recenze
TIP! Recenze Huawei Ascend P6 – štíhlý začátek nové éry

I když se mu nedaří sbírat desetimilionová numera v prodejnosti, jako top modelům Applu a Samsungu, rozhodně se v rámci Huawei jedná o velmi úspěšný model. Aby také ne, když jeho prodej výrobce všude, dokonce i v České republice, velmi silně marketingově podporuje.

V současné době Ascend P6 pracuje s Androidem 4.2.2 Jelly Bean, ovšem silně pozměněným díky vlastní uživatelské nadstavbě Emotion UI, na které si Huawei zakládá jako na jedné z největších přidaných hodnot oproti konkurenci.

Huawei Ascend P6 dostane Android 4.4 KitKat

Od června letošního roku, kdy byl telefon představen, ovšem uběhlo hodně času a Google mezi tím stihl představit hned dvě nové verze Androidu – menší update Android 4.3 a nedávno významnější, zbrusu novou verzi Android 4.4 KitKat (kompletní videopreview zde). Huawei na čínské sociální síti Weibo oznámilo, že první jmenovanou verzi přeskočí a majitelům Addendu P6 nabídne hned nejnovější KitKat.

Tip: přečtěte si také článek - Huawei možná chystá Ascend P6 s rychlejším procesorem

Uvolňování firmwaru mezi uživatele by mělo začít na konci ledna příštího roku. Důvodem poměrně dlouhého časového úseku, který si Huawei předem pro přípravu updatu vyhradilo, může být pravděpodobně právě odladění náročného prostředí Emotion UI.

Huawei bohužel neoznámilo vývoj firmwaru s Androidem 4.4 KitKat pro žádný z jeho dalších modelů. Nemusíte ale zoufat. Existují i jiné cesty, jak si nový Android na svém telefonu přece jen užít. Více se dozvíte v našem podrobném, návodovém článku - Alternativní ROM: co to je a jak ji nahrát do telefonu?.

Technické parametry Huawei Ascend P6

Kompletní specifikace
Konstrukce132,6 × 65,6 × 6,2 mm, 120 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,7" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetHuawei K3V2E, CPU: 4×1,5 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 2:22 hodin
Dostupnostzáří 2013, 9 990 Kč

Zdroje: unwiredview.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
pedes
Redmarx: aby byl update smysluplný, musí být odladěn, musí přinášet významné nové funkce nebo opravovat zásadní chyby. Jestliže, někdo nevydává update každý týden, pak to nutně neznamená neochotu,ale také třeba to, že to není nutné nebo ušité horkou jehlou.
Redmarx
ha, ha, ha. Huawei kdyz oznami pro nejaky telefon Android v lednu, tak je sance, ze se ho dockate nekdy v srpnu. Oni maji takove delsi vedeni.
Ax1q
Alespon si na updatu daji zalezet, ale nevypusti takovy paskvil, jako treba ted Samsung u SGS III.
jonny
jen aby to nebylo jako u huawei g300 kde aktualizace na ics poslal pouzitelnost telefonu do kopru ... zalagovanejsi telefon sem snad nevidel ...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze