Huawei Ascend P6 už není nejtenčí, z trůnu jej sesadil Umeox X5

6

Pouhý týden vydržel Huawei Ascend P6 titul nejtenčího smartphonu na světě. Dnes jej totiž překonal další čínský výrobce se svým modelem X5, který jako první pokořil další metu, když prolomil hranici šesti milimetrů. Proti Ascendu P6 je tenčí o půl milimetrů a jeho tloušťka se zastavila na neuvěřitelných 5,6 milimetrech.

Umeox oficiálně představil Umeox X5 na svých internetových stránkách. Co se týče technických parametrů, je výrobce poměrně skoupý a je vidět, že se zdaleka nejedná o hotový produkt. Kromě tloušťky 5,6 milimetrů víme, že X5 má displej s úhlopříčkou 5,3", ovšem neznáme rozlišení. Nechybí dvoujádrový procesor pohánějící Android 4.2.2 Jelly Bean. Na zadní straně telefonu najdete osmimegapixelový fotoaparát. Přední kamera má pak rozlišení 3 Mpx.

Ze specifikací, které byly uvolněny, je tedy jasně patrné, že výbava X5 řadí spíše do střední třídy a je níže, než u Ascend P6. Přesto si však jistě najde řadu zákazníků, kteří slyší na titul "nejtenčí telefon na světě". My jsme opravdu zvědaví, na jaké hodnotě se závody o nejtenčí telefon zastaví.

Tip: Další hranice pokořena: Umeox X5 bude tenčí než 6 milimetrů

Pokud byste měli o tento telefon zájem i vy, tak nemusíte jezdit až do Číny. Už v létě by se měl začít prodávat v Evropě. Jako první přijde na řadu Francie, ale záhy by měly následovat i další země. Jaká bude jeho cena, výrobce ještě nezveřejnil.

Zdroje: gsminsider.com, unwiredview.com, umeox.com

Diskuze ke článku
Tomáš
Zajímalo by mě, jak jsou tyhle ultraslim telefony na tom s pevností v ohybu/krutu...
readytogo
Ale s 4" displejom, nevie spravit taky tenky mobil nikto.
Jarda
ale mě se ten Huawei Ascend P6 stejnak líbí víc.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze