Huawei Ascend P6S nakonec zřejmě bez osmijádra (aktualizováno)

Že Huawei pravděpodobně připravuje aktualizaci svého top modelu Ascend P6, se proslýchá už delší dobu. Nyní se ovšem tyto spekulace potvrzují s konečnou, 100% platností – model Ascend P6S opravdu bude představen. Na sociálních sítích to potvrdil samotný prezident společnosti Huawei, pan Xu Xin Quan.

Aktualizováno 20. 11. 2013

Po několika dnech vyplývají na povrch další spekulace, které z části popírají informace předešlé. Řeč je především o nasazení osmijádrového procesoru. Huawei údajně testuje svůj vlastní procesor svůj vlastní čtyřjádrový procesor vyrobený technologií 28 nm, který by měl kombinovat dvakrát dvě jádra. První dvojice bude typu Cortex A15 s taktem 1,8 GHz, a druhá dvojice typu Cortex A7 s taktem 1,3 GHz. Grafickou akceleraci zajistí Mali-T658 a nikdo jistě nepohrdne nabídkou 2 GB RAM. Nový proceosr by údajně měl nabídnout až o 80 % vyšší výkon při zachování stejné energetické náročnosti.

Huaweo Ascend P6S
Původní informace ze 17. 11. 2013

Podle Quana bude hlavní inovací tak, jak už to u „S“ modelů bývá (viz. iPhone), vylepšený procesor. Zákazníci se prý mohou těšit na vylepšený tovární čipset Huawei K3V2, který bude oproti čtyřem jádrům disponovat rovnou osmi. Navíc se bude jednat o takzvaný true-okta core procesor, což znamená, že všechna jádra budou moci pracovat současně na rozdíl od současné generace Samsung Exynos SoC, které umožňují v rámci osmijádrového čipsetu pracovat maximálně se čtyřmi jádry najednou. Důležité by bylo společně s tím vylepšit optimalizaci systému, protože jeden z mála mínusů jinak velmi zajímavého telefonu Ascend P6 byla nižší rychlost prostředí.

Huawei Ascend P6 - fotografie z recenze

TIP! Recenze Huawei Ascend P6 – štíhlý začátek nové éry

Kdy se nový Ascend P6S představí, zatím nevíme, nabízí se ale veletrh CES v Las Vegas. Z logiky věci je ale téměř jisté, že přijde již z výroby s operačním systémem Android 4.4 KitKat. Huawei totiž shodou okolností před pár dny oznámil, že stávající model Ascend P6 právě nový KitKat dostane ještě v lednu.

Zdroje: gsmarena.com, androidcommunity.com

Diskuze ke článku
satai
To bude 8*A9 nebo 8*A7? To v reálném nasazení nejspíš bude působit svižněji i 2*A15 nebo 2*Krait :-\
Martin Šustrík
Martin Šustrík
To môj smartphone má obyčajný Qualcomm S1 s taktom 800MHz a stačí to :D . 8 jadier, nieje to už kus prehnané ? Už len čakám kedy sa do smartphonov bude montovať chladenie dusíkom aby nezhoreli. :D
Velda
"true-okta core" složité na překlad :-D
Kuba Veselý
Kuba Veselý
Nechme se překvapit. Pokud to bude odladěné a nesežere to baterku za půl dne, pak to může být velmi zajímavá alternativa. Naopak pokud to bude neodladěné nenažrané 8x A7 osmijádro, může to být dost dobře ještě větší provar :-) Jak ale říkám, nechme se překvapit. Já jim držím pěsti, ať to neposerou :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze