Huawei Ascend P6 S: pár vylepšení zatím pro Čínu

9

Supertenký a designově povedený Huawei Ascend P6 není potřeba dlouze představovat. V tichosti představená vylepšená verze, model P6 S, přinese pár vylepšení navíc za cenu zvýšení tloušťky, atraktivní vzhled však zůstává. Lepší bude takt čtyřjádrového procesoru a přibude také podpora dualSIM s možností používání obou SIM karet zároveň. Ostatní parametry zůstávají stejné.

Nepřehlédněte:

Supertenký Huawei Ascend P6 dostane pár vylepšení

Huawei Ascend P6 je dobře vybavený a designově velmi povedený telefon, s tloušťkou 6,18 milimetrů navíc patří mezi nejtenčí mobilní telefony současnosti. Huawei nyní v tichosti vypustil mírně vylepšený model s přídomkem ''S'', který přináší jen několik málo vylepšení. Prvním je zvýšení taktu čtyřjádrového procesoru na 1,6 GHz z původních 1,5 GHz.

TIP: Recenze Huawei Ascend P6 – štíhlý začátek nové éry

Huawei Ascend P6 S

Dalším vylepšením je podpora dualSIM, obě SIM karty mohou být samozřejmě dostupné zároveň. Tloušťka se však nepatrně zvýšila, konkrétně na hodnotu 6,5 milimetru. Kapacita baterie 2 000 mAh zůstala stejná, stejně jako 4,7palcový HD displej, 2 GB paměti RAM, 16 GB uživatelské paměti, zachovaný zůstal také fotoaprát s rozlišením 8 Mpx. Huawei Ascend P6 S poběží na operačním systému Android 4.2 Jelly Bean s nadstavbou Emotion UI 2.0.

Nový Ascend P6 S se momentálně prodává na e-shopu společnosti Huawei (Vmall) za cenu 330 EUR, v přepočtu tedy 8 000 Kč včetně DPH. Verze P6 S je určena zatím pouze pro Čínu. Lze očekávat, ze Huawei brzy představí i globální verzi s větším množstvím vylepšení a stejnou tloušťkou, jako u původního modelu P6.

Zdroje: pocket-lint.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Jaroslav Hlbocký
Jaroslav Hlbocký
To sa páni s Číny moc nepochlapili. Čakali sme podstatne viac.
mental.disease
Aspon mali vymenit čipset za Mediatek (ako u iných novších modelov), alebo Qualcomm.
A nie zase svoj (údajne HiSilicon V9R1 KIRIN910) 40nm zmetek..
Tomáš Vrábel
Tomáš Vrábel
P6ka nema nahodou 8GB vnutronej pamete ?
Skrba
Takže o NFC nic?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze