Huawei na MWC 2023 přivezl unikátní 2v1

Jsou Watch Buds více hodinky, nebo sluchátka?
6
Huawei na MWC 2023 přivezl unikátní 2v1
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • Hodinky v přepočtu vychází na ambiciózních 12 tisíc korun
  • Každé sluchátko je díky svému tvaru kompatibilní s pravým i levým uchem
  • Neschází podpora ANC ani rozumná výdrž na nabití

Společnost Huawei má za sebou bohatou historii inovativních produktů, mezi něž lze nepochybně zařadit i Huawei Watch Buds. Jedná se totiž o unikátní hybridní produkt kombinující hodinky s bezdrátovými sluchátky.

Tyto hodinky od Huawei nemají vodotrysk, ale ukrytá sluchátka

Konstrukce, která nemá obdoby

Huawei Watch Buds jsou chytrým řešením, které šetří místo, ale také může do velké míry odbourat problém se ztracenými sluchátky. Ta lze totiž bezpečně uložit přímo do těla hodinek, které obsahuje miniaturní pant, jenž umožňuje odklopit část s displejem. Samotné odjištění pantu je pak navázáno na stisknutí nenápadného tlačítka, Watch Buds tak na první pohled nelze rozeznat od regulérních chytrých hodinek, které ve svých útrobách ukrývají pouze baterii, čipset a další komponenty.

Navzdory atypické konstrukci však není ani výbava Huawei Watch Buds (především pak baterie) žádným kompromisem. Bateriový článek má kapacitu 410 mAh, která je v kombinaci s operačním systémem HarmonyOS zárukou solidní výdrže na nabití. Stejně tak neschází moderní monitoring okysličení krve, kvality spánku či srdečního tepu. Samotná sluchátka (s kapacitou baterie 30 mAh) pak zaujmou nízkou hmotností 4 gramy i praktickým magnetickým uchycením.

Netradiční je rovněž tvar sluchátek, který je kompatibilní s pravým/levým uchem, tudíž nezáleží na tom, které sluchátko vložíte do kterého ucha. Jejich ovládání pak probíhá ťukáním nikoliv na samotná sluchátka, ale přímo na uši (v blízkém okolí vložených sluchátek). Z pokročilejších funkcí zaujme například i podpora aktivního potlačení hluku, stejně tak lze naprogramovat poklepání za účelem spuštění/vypnutí konkrétní funkce, například ambientního režimu, jenž má za úkol naopak propouštět okolní ruch pro větší bezpečnost uživatele.

Neschází ani ANC, ale cena lidová není

Z dalších funkcí souvisejících spíše s hodinkami neschází podpora více než 80 sportovních režimů, integrované úložiště s možností si do hodinek uložit hudbu/podcasty či podpora rychlých odpovědí na přijaté zprávy (v propojení s telefonem). Výrobce pak slibuje třídenní výdrž hodinek na plné nabití se započítáním energetické spotřeby sluchátek (konkrétně při zohlednění 30 minut volání a 120 minut poslechu hudby skrze sluchátka denně), samotná sluchátka pak zvládnou až 4 hodiny poslechu hudby a 2,5 hodiny volání při vypnutém ANC a 3 hodiny (a 2 hodiny volání) se zapnutým ANC.

Doporučená evropská cena hodinek činí 499 eur, tedy v přepočtu necelých 12 tisíc korun. Zda se však budou prodávat i u nás, to v tuto chvíli není jasné.

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Hodinky a sluchátka v jednom a za 12k.. ok to jde..
len oblacik
len oblacik
Konecne! Huawei je proste inovator! Vid Huawei talkband kde sa konkurencia nechyta

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze