Konečně dětské hodinky podle našeho gusta, vyzkoušeli jsme Huawei Watch Kids X5

6
Konečně dětské hodinky podle našeho gusta, vyzkoušeli jsme Huawei Watch Kids X5
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Chytré hodinky pro děti jsou obvykle málo výkonné s nepřesnou GPS, ošklivým displejem a pomalými reakcemi
  • Huawei Watch Kids X5 však působí přesně naopak, vypadají hezky, mají kvalitní kameru, svižnou odezvu i krásný displej

Segment dětských chytrých hodinek je obvykle doménou mnoha menších výrobců pochybné pověsti, jejichž produkty postrádají nápaditost i kvalitu a rodiče dětí se snaží oslovit rádoby spolehlivými funkcemi, jež mají udržet jejich ratolesti pod dohledem. Příkladem budiž integrovaná GPS, která u dětských chytrých hodinek mnohdy funguje tak špatně, že je kvůli nízké přesnosti v podstatě nepoužitelná.

Huawei Watch Kids 4 Pro jsou nejlepší hodinky pro děti

Náš první dojem z chytrých dětských hodinek Huawei Watch Kids X5, které výrobce dovezl na veletrh MWC 2023, je však naštěstí naprosto opačný, i když zrovna přesnost GPS jsme otestovat nemohli. Hodinky jsme si vyzkoušeli v líbivém fialovém provedení kombinujícím lesklý rámeček v blízkosti displeje a matné pouzdro s výraznými tlačítky, která i neohrabané prsty snadno nahmatají.

Nad displejem, jehož kvalita zobrazení je excelentní (evidentně se jedná o OLED s vysokou jemností i vysokým jasem), se nachází kamerka určená pro pořizování snímků a videohovory. Také její kvalita nás mile překvapila, rozhodně se totiž nejedná o VGA snímač z minulého tisíciletí (což je právě u dětských chytrých hodinek bohužel téměř zvykem), ale o (v rámci možností) kvalitní senzor schopný zachytit detailní obraz.

Velmi na nás zapůsobila rovněž samotná svižnost prostředí (opět jedna z typických slabin dětských chytrých hodinek), kde vše fungovalo bez zbytečného čekání, zdlouhavého načítání apod. Menu je pěkně animované, přehledné a okamžitě se v něm zorientujete, i když hodinky držíte poprvé v ruce. Přesto nepůsobí pro dětské hodinky typicky lacině.

Pro datovou konektivitu je pak na levém boku pouzdra slot pro SIM. Volba fyzické SIM nás mírně překvapila (eSIM by byla elegantnějším řešením), na druhou stranu však rodičům absolutně nic nebrání v pořízení levné datové předplacenky. O to, že slot se SIM jen tak nevypadne, se stará i miniaturní šroubek. Jak možná již tušíte, hodinky disponují také integrovanou GPS pro vyhledání lokace potomka a soudě dle kvality ostatních komponent a systému se podle nás rozhodně nebude jednat o nepřesný systém.

Huawei Watch Kids X5

Zmínku si zaslouží také baterie o kapacitě 800 mAh, která předčí veškeré běžné chytré hodinky a měla by zprostředkovat až dvoutýdenní výdrž na plné nabití. Nabíjení je přitom přítomno v elegantní bezdrátové podobě, není tak potřeba k hodinkám připojovat jakékoliv konektory.

Cena a dostupnost

Podobně jako Huawei Watch GT Cyber nemají bohužel ani Huawei Watch Kids X5 stanovený datum dostupnosti na evropském trhu, výrobce je však údajně hodlá nabízet i zde. Dle našich krátkých prvních dojmů by mohl příchod těchto hodinek výrazně zahýbat situací na českém trhu.

Diskuze ke článku
Lukas Klima
Lukas Klima
Vzhled je subjektivní, ale zrovna tohle mi k dětské ruce také moc nesedí. Už od pohledu jsou dost tlusté, což je neduh většiny takových hodinek a spíš hledám něco decentního. Bral bych něco kde nestraší žádná kamera, i gps mi příjde zbytečná, tohle vše je v telefonu. Najít takové, co na dětské ruce nevypadají jako orloj je problém.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze