Konečně! Honor Magic Vs míří do Evropy, Samsung a Huawei mají novou konkurenci

Konečně! Honor Magic Vs míří do Evropy, Samsung a Huawei mají novou konkurenci
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Skládací Honor Magic Vs míří na evropské trhy
  • Zaujme přepracovaným pantem, který se skládá ze 4 částí
  • Nabídne i baterii s kapacitou 5 000 mAh a slušnou sestavu fotoaparátů

Honor Magic Vs není novinka, oficiálně byl představen již vloni v listopadu, krátce poté jste se s ním mohli seznámit díky našim prvním dojmům. Tehdy ještě nebylo zcela jisté, zda se tato povedená skládačka dostane oficiálně i do Evropy, to se však dneškem mění. Honor oficiálně potvrdil, že se na Honor Magic Vs můžeme těšit i v Evropě, tedy i České republice.

Honor Magic Vs je skládacím telefonem typu kniha, podobně jako Samsung Galaxy Z Fold4 a Mate Xs 2, tedy s velkým vnitřním ohebným displejem stvořeným pro náročnější uživatele, kteří chtějí nejen velkou plochu, ale také vylepšený multitasking. Honor výrazně zapracoval na pantu, který se nově skládá jen ze 4 částí, díky čemuž není mechanismus tolik náchylný na poškození, na druhou stranu neumí držet pozici v různých úhlech jako skládačky od Samsungu s režimem Flex. Na druhou stranu mnozí ocení, že díky speciálnímu pantu není vidět mezera mezi oběma částmi, což potvrdila i rozborka JerryRigEverything.

Displeje má Magic Vs hned dva, oba typu OLED. Vnější má úhlopříčku 6,45" a 120Hz obnovovací frekvenci, vnitřní 7,9" úhlopříčku a 90Hz obnovovací frekvenci. V tomto nový Honor lehce zaostává. Velmi dobře se mu však povede v oblasti fotografování. Hlavní snímač má 54 Mpx, ultraširokoúhlý 50 Mpx a nechybí ani 8Mpx teleobjektiv s 3× optickým zoomem. Selfie kamera si vystačí s 16Mpx rozlišením.

V čem Honor nezaostává, to je kapacita baterie, která činí 5 000 mAh a podporuje i rychlé 66W nabíjení. Bezdrátové nabíjení chybí, stejně jako odolnost vůči vodě a prachu. I zde Honor za konkurencí od Samsungu lehce pokulhává, ale vykoupit by to měl právě nižší cenou. Novinka se bude prodávat ve dvou barevných variantách, Cyan a Black.

Cena na evropských trzích bude činit 1 599 euro, tedy 38 tisíc korun, konkrétně za variantu 12+512 GB. Pro srovnání, Samsung Galaxy Z Fold4 vyjde ve stejné konfiguraci na 47 990 Kč (nepočítáme různé bonusy a cashbacky), Mate Xs 2 v konfiguraci 8+512 GB na 46 990 Kč, opět bez započtení různých slev a akcí. Honor je tak nejlevnější, přesto stále poměrně drahý.

Technické parametry Honor Magic Vs

Kompletní specifikace
Konstrukce160,3 × 72,6 × 12,9 mm, 267 g, konstrukce: rozevírací
DisplejOLED, 7,9" (2 272 × 1 984 px)
Fotoaparát54 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px
ChipsetQualcomm Snapdragon 8 Gen1+, , GPU: Adreno 730
PaměťRAM: 12 GB, vnitřní paměť: 512 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ano, LTE: ano, Wi-Fi: ?, Bluetooth: 5.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 13
Akumulátor5 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnost, 38 000 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze