Huawei MateBook X Pro: neuvěřitelně tenké rámečky naživo

3
Huawei MateBook X Pro: neuvěřitelně tenké rámečky naživo
  • Rámečky jsou tak tenké, že vám naživo vyrazí dech
  • Huawei nabízí tenké tělo a nízkou hmotnost, i přesto nedělá kompromisy ve zpracování, použitých materiálech a dokonce ani ve výkonu
  • Největší rozruch vzbudila skrytá webkamera, která se v případě potřeby snadno vyklopí
  • Základní verze vyjde na necelých 40 tisíc korun, vrcholná verze bude atakovat 50 tisíc korun

Huawei MateBook X Pro – MWC 2018

Již Huawei MateBook X vzbudil pozornost a získal několik ocenění za design. Huawei MateBook X Pro jde v těcho šlépějích, notebook na první pohled zaujme. Hliníkové tělo zpracované za pomocí diamantového broušení a speciální povrchové úpravy pískováním je velmi elegantní. To by dnes nebylo až takovým překvapením, ale po otevření víka displeje, které jde s mírnými obtížemi otevřít i jednou rukou, vám MateBook X Pro vyrazí dech. Rámečky kolem 13,9palcového 3K displeje (rozlišení 3 000 × 2 000 pixelů) jsou naprosto minimální, a to i v dolní části kam se sotva vejde malý nápis Huawei.

FullView displej je navíc velmi kvalitní a můžete jej ovládat i dotykem. Huawei ukazuje budoucnost, protože plné využití víka displejem znamená značnou úsporu místa a i cestovní notebook s malými rozměry může nabídnout velkou obrazovku, konkrétně se bavíme o 13,9 palcích. Možná i kvůli minimu místa kolem displeje se Huawei rozhodl umístit webovou kameru jinam. Netradičně, ale velmi chytře ji přesunul do klávesy. Po jejím zmáčknutí se webkamera vysune a je připravena snímat, opětovným stlačením ji zase skryjete. Ve videu se na celý proces můžete podívat naživo. Tato zdánlivá maličkost vzbudila na tiskové konferenci snad nejvíce rozruchu a není se čemu divit. Určitě jste i vy kolem sebe viděli přelepené webkamery, nebo jste si možná i vy koupili speciální krytku na přední kameru...

MateBook X Pro nabídne největší touchpad ze všech 14palcových notebooků. Po tiskové konferenci jsme si ho vyzkoušeli a můžeme potvrdit nejen jeho nezvyklou velikost, ale především dobré ovládání. Sice jsme jej používali jen pár minut, ale za těch několik okamžiků ani jednou nezklamal. To vypadá skutečně slibně, protože touchpady často bývají kamenem úrazu mnoha Windows notebooků.

Z prvních dojmů lze také potvrdit, že MateBook X Pro působí velmi lehce. Váží 1,33 kg, ale v ruce byste mu tipnuli snad ještě méně. O to více následně potěší přítomnost klasického USB typu A a dvou USB-C, jedno je i s podporou Thunderboltu třetí generace. Huawei se rozhodl nedělat kompromisy – i přes tak dobrou konektivitu, nízkou hmotnost a vysoký výkon vměstnal do těla 57,4Wh akumulátor.

Na závěr připomeneme, že Huawei MateBook X Pro nabízí Intel Core procesory i5 a i7 osmé generace. K dispozici může být 8 nebo 16 GB RAM a 256 či 512 GB SSD. Dle konfigurace se bude lišit cena, která by se měla pohybovat mezi 38 a 50 tisíci korun. Na světový trh by se měl MateBook X Pro dostat ve druhém kvartále, dostupnost v ČR zatím nebyla potvrzena. Více technických specifikací si můžete přečíst v našem preview.

Diskuze ke článku
Pesedm
ě
Xwert Is
Xwert Is
Tak už minulý rok sa im podaril a teraz to len dotiahli ďalej. Krása toto je jeden z najkrajších ultrabookov na trhu. Keby som dnes potreboval nový notebook beriem hneď.
mato
Škoda, že RAM aj SSD nemôžu byť až 2x väčšie, zvlášť u novinky pre rok 2018. Tiež nová kamera má nevýhodu, že predtým sa dal obraz prispôsobiť naklápaním displeja.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze