Ani menší tablet Huawei MediaPad M5 8.4 nás naživo nezklamal

Ani menší tablet Huawei MediaPad M5 8.4 nás naživo nezklamal
  • Stejně jako větší sourozenci, i 8,4palcová verze MediaPadu M5 se nám zalíbila, a to nejen díky skvělé kovové konstrukci
  • Překvapil nás zvuk z dvojice reproduktorů, velmi dobrá ergonomie pro držení v jedné ruce či rychlonabíjení
  • Naopak vystupující fotoaparát bychom klidně oželeli

Huawei na sebe strhl letos v Barceloně pozornost především díky svým 10palcovým tabletům, které přicházejí s novým režimem „Desktop View“, jenž promění tradiční prostředí Androidu do počítačové podoby podobně, jako je tomu u Huawei Mate 10 Pro. Oznámen byl však i menší bratříček těchto strojů, který sice postrádá počítačový režim, ale i tak se jedná o velmi zajímavý tablet.

Huawei MediaPad M5 8.4 – MWC 2018

I menší 8,4palcová varianta tabletu M5 nabízí displej s 2K rozlišením, který kryje 2.5D sklo. To přechází krásně plynule do celokovového těla, které je excelentně zpracované, na což jsme ostatně už u dražších strojů od Huawei v posledních letech zvyklí. Navíc vypadá displej opravdu výborně. Líbily se nám jeho barvy i skvělé pozorovací úhly. Dokonce ani ty rámečky kolem něj nebyly na poměry ostatních tabletů moc velké.

V oblasti zvuku už tu jsou ovšem na rozdíl od větších sourozenců ústupky. Namísto čtyř jsou zde pouze dva reproduktory Harman Kardon, ale i tak hrají velmi dobře a také hlasitě. Není to taková paráda jako u dražších 10palcových verzí, ale přesto jde určitě o přednost tohoto kousku. Rádi vidíme u tabletu také rychlonabíjení prostřednictvím USB-C, které zpříjemní nabíjení 5 100mAh baterie.

U menšího tabletu určitě každý ocení také zprávu, že se 8,4palcový MediaPad M5 pohodlně drží i jednou rukou a je dostatečně lehký, aby vás z něj nerozbolela po chvilce ruka. Také prostředí je díky Androidu Oreo schovaným pod nadstavbou EMUI 8 hezky svižné, ale není se čemu divit, když tu máme stále vcelku dost výkonný hardware v podobě domácího procesoru Kirin 960, 4 GB RAM a nechybí ani 32 GB interního úložiště. K dispozici by ale měly být rovněž verze s 64GB úložištěm a dokonce i se 128 GB.

K tabletu máme v současnosti vlastně jen dvě menší výtky. Trochu nás zklamalo, že čtečka otisků prstů na přední straně není integrována do mechanického domovského tlačítka. Jde pouze o senzorové tlačítko, což ovšem určitě řadě uživatelů ve výsledku vadit nebude. Lehce vystupující fotoaparát není ovšem dobrou zprávou pro nikoho, jelikož se kvůli němu tento tablet kýve na stole mnohem výrazněji než jeho větší soukmenovci.

Huawei MediaPad M5 8.4

To jsou však jen drobné mušky na kráse jinak působivého zařízení, které bude v prodeji v polovině dubna za vcelku příznivou cenu 8 599 Kč (v té nejnižší Wi-Fi konfiguraci). Za LTE verzi budete muset dát už minimálně 9 999 Kč, ale i tak se bude jednat určitě o velmi zajímavou koupi na trhu, který pomalu skomírá a moc nových konkurenceschopných zařízení na něj nepřichází.

Diskuze ke článku
David
Asi bych si něj šel. Na trhu může chyběl širokoúhlý vybavený 8.4 tablet. Ale 32 GB a ta čočka? Nashledanou
MikiL
Ja bych ješte vytnul chybejici jack na sluchatka. Vlastne to je duvod pro bych si ho nekoupil.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze