Huawei MediaPad M5 Pro: první dojmy z tabletu s Desktop View

1
Huawei MediaPad M5 Pro: první dojmy z tabletu s Desktop View
  • Huawei chce zaútočit na ty nejlepší tablety a konkurovat iPadu Pro od Applu nebo Galaxy Tabu S3 od Samsungu
  • MediaPad M5 Pro nejen dobře vypadá, ale také toho hodně umí – snadno z něj uděláte „počítač“
  • Pro verze nabídne i stylus s přítlakem 4 096 úrovní tlaku
  • Cena by se měla pohybovat kolem 14 tisíc korun

Huawei MediaPad M5 Pro nabídne elegantní kovové tělo, které zaujme. Bohužel na zadní straně z těla vystupuje fotoparát a pokud tablet položíte na stůl, tak se trochu kýve. Dalo by se to v mnoha případech odpustutit, ale vrcholná verze tabletu od Huawei podporuje pero s 4 096 přítlaky a v momentě, kdy si tablet položíte na stůl a chcete naprosto přesně kreslit, tak je jakákoliv nestabilita velkým problémem.

Huawei MediaPad M5 Pro – MWC 2018

Hlavní předností tabletu je špičkový hardware ve spojení s Desktop View. K tabletu se dodává klávesnice po jejímž připojení se EMUI přepne do speciálního režimu, který vypadá téměř jako Windows. Je to skutečně praktické, protože zde máte dolní lištu stejně jako ve Windows a můžete lépe využít multitasking. S připojenou klávesnicí (s touchpadem) + perem a s tímto módem je najednou z MediaPadu M5 Pro plnohodnotný pracovní nástroj (samozřejmě především pro kancelářskou práci). Na cesty ideální, jen se musíte smířit s aplikacemi pro Android, to je nyní v zásadě jediné omezení.

Z technických specifikací vás asi nepřekvapí Kirin 960, 4 GB RAM nebo 64 GB interního úložiště. I z těchto dat vidíte, že MediaPad M5 Pro je dostatečně výkonné zařízení. Interní paměť můžete využít i na filmy a hudbu, protože tablet nabídne hned čtveřici reproduktorů. Reproduktory hrají skutečně nahlas a i přes velký hluk byl patrný prostorový zvuk. I na veletrhu zněl přednes skutečně dobře.

Huawei MediaPad M5 Pro nás skutečně zaujal. Velmi kvalitní 2K displej, dostatek výkonu a skvělý zvuk jsou ideální kombinací pro zábavu. Stylus, klávesnice s touchpadem, PC mode/Desktop View jsou následně skvělými parametry pro práci. Dovedli bychom si něco podobného představit na cesty, oproti klasickému tabletu zde bude skutečně radost pracovat. Na závěr doplníme cenu i dostupnost. Na světový trh by měl přijít MediaPad M5 Pro v dubnu a to za cenu kolem 14 tisíc korun.