Jak fotí král DxOMarku? Prohlédněte si testovací snímky z Huawei Mate 30 Pro

Jak fotí král DxOMarku? Prohlédněte si testovací snímky z Huawei Mate 30 Pro
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Otestovali jsme fotoaparát špičkového Huawei Mate 30 Pro
  • Podle žebříčku DxOMark se jedná o nejlepší fotomobil současnosti
  • Přesvědčte se sami v galerii níže

Zakázané ovoce nejvíc chutná, říká se a dvojnásob to platí, máte-li k dispozici špičkový, leč na našem trhu zatím nedostupný, Huawei Mate 30 Pro. Smartphone představený minulý měsíc je v současnosti králem žebříčku DxOMark a přestože se ocitl v poměrně nezáviděníhodné situaci uprostřed politickoekonomické války zuřící mezi USA a Čínou, zdá se, že se blýská na lepší časy.

Standardní senzor Trojnásobný teleobjektiv Širokoúhlý objektiv
Rozlišení 40 Mpx 8 Mpx 40 Mpx
Světelnost objektivu f/1.6 f/2.4 f/1.8
Velikost snímače 1/1,7" 1/1,4" 1/1,54"
Ohnisková délka 27 mm 80 mm 18 mm
Stabilizace optická optická bez stabilizace
Zaostření PDAF PDAF PDAF

My jsme měli příležitost si Mate 30 Pro opět otestovat. Poprvé tomu bylo na nedávno proběhlém mobiledrinku – redakčním setkání s fanoušky, kde jste se na telefon mohli podívat i vy. Tentokrát jsme však měli možnost testovat vlajkovou loď společnosti Huawei o něco déle, a tak jsme se rozhodli pro vás pořídit, kromě dalšího obsahu, který připravujeme, také sérii denních fotografií.

Všechny snímky byly pořízeny s defaultně spuštěnou umělou inteligencí a bez filtrů. Rovněž samotné prostředí aplikace fotoaparátu s nadstavbou EMUI 10 (telefon je dodáván s nejnovějším operačním systémem Android 10) doznalo oproti předchozí verzi vítaných změn. Mezi novinky můžeme zařadit například haptickou odezvu při přepínání mezi jednotlivými režimy fotoaparátu. Všimnout si můžeme také nového fontu, který ladí se systémovým fontem. V neposlední řadě zde najdeme například i nové barevné filtry pro různé příležitosti.

Brzy se můžete těšit rovněž na samostatný článek, v němž porovnáme Huawei P30 Pro spolu s Mate 30 Pro a také se zaměříme na oblíbenou disciplínu nočních fotografií.
Diskuze ke článku
Dodo
Proč se mám dívat na snímky telefonu, který se v EU neprodává?

Není tech článků o tomto "neexistujícím telefonu" nějak moc?
Hynek
no jo, zdejsi pseudoredakce ma telefon a mysli si jak jsou exkluzivní tak tady chrlej jeden clanek za druhym. Video s namyslenym arogancem Pulcnerem nebude? Chybi mi jeho vlna a biceps.
αΩ
Vyčkejme prosím s jásotem min. až na první pořádný flagship s 16(64)Mpx 1,6μm/Qpx GW1, neboť už z principu by snímky z něj měly při kvalitní optice a výtečném sw zpracování oplývat dosud nevídanými detaily.

Bohužel jeho první adopteři tj. Realme XT a Redmi Note 8 Pro takovými kvalitami nedisponují, což se v jejich cenové relaci nedalo ani předpokládat.

Též velmi zajímavé bude zajisté srovnání Mate 30 Pro s iPhonem 11/Pro a Pixelem 4.
HuaweiBestOf
Koho zajímá tvůj názor socko, prý neexistující telefon šašek, jdi brečet za Gottem :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze