Huawei chystá AR headset, který sám o sobě nic neumí, a hodinky s fotoaparátem

3
Huawei chystá AR headset, který sám o sobě nic neumí, a hodinky s fotoaparátem
  • Samotný rám AR brýlí neobsahuje kameru, displej ani mikrofon
  • K fungování je potřeba do brýlí vložit chytré hodinky s fotoaparátem
  • V samotných brýlích je pak adaptér a malé zrcadlo, které uživateli promítá obraz z hodinek

Huawei již dávno nevyrábí pouze telefony a portfolio zařízení s logem společnosti ve tvaru květiny se rozrůstá všemi směry. Kromě v poslední době skloňované mobilní infrastruktuře vyrábí také notebooky, tablety nebo přístroje z kategorie wearables. Do poslední jmenované skupiny částečně spadají také chytré brýle, na kterých Huawei již minimálně několik měsíců pracuje. O brýlích se zmínil CEO společnosti Huawei Technologies, Richard Yu, v rozhovoru pro CNBC, kde potvrdil, že společnost AR headset připravuje. Zajímavostí těchto brýlí mělo být pokročilé propojení se smartphonem.

Huawei AR brýle

Nakonec se však ukázalo, že místo smartphonu se Huawei rozhodlo sáhnout po chytrých hodinkách. Na patent zveřejněný pouze před několika dny upozornili kolegové z holandského portálu LetsGoDiGital. Patent je zalistovaný v databázi WIPO (Světové organizace duševního vlastnictví) s označením „Eyeglass frame“. V nákresech a doprovodných materiálech je dále uvedeno, že by se mělo jednat o lehký, kompaktní a relativně levný AR headset.

Brýle mohou být využity jako AR headset, přestože neobsahují kameru, displej ani mikrofon. Pro tyto účely musí mít uživatel „po ruce“ chytré hodinky, které umístí rovnou do rámu brýlí. V samotných brýlích je pak adaptér a malé zrcadlo, které promítá obsah zobrazený na hodinkách přímo do zorného pole uživatele. Z patentových nákresů můžeme pozorovat, že chytré hodinky mohou být do brýlí umístěny pouze jedním, pevně daným způsobem, a to tak tak, aby displej hodinek směroval dovnitř a kamera zabírala prostředí před uživatelem. Kamera může navíc snímat gesta uživatele.

Huawei AR brýle

Z nákresů rovněž můžeme soudit, že ještě před odhalením AR brýlí můžeme očekávat představení chytrých hodinek s integrovaným fotoaparátem. Zároveň také vyvstává důležitá otázka, zda Huawei zůstane u svého vlastního proprietárního systému, nebo sáhne po Wear OS.

Diskuze ke článku
Jiří
Nedokáži si to nějak představit v praxi. Hodinky nosím už od základní školy, jsem na ně zvyklý, v čem má smysl si je dávat na hlavu?
Řezňýk
Tak určitě to bude umět šmírovat uživatele a jeho okolí, o to se nebojím.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze