Huami odhaluje dvojici nových chytrých hodinek: umí EKG a nestojí moc

4
Huami odhaluje dvojici nových chytrých hodinek: umí EKG a nestojí moc
  • Huami spadá pod Xiaomi
  • Dvojice hodinek je vybavena EKG, umí tak detekovat fibrilace a arytmie
  • Používají proprietární operační systém

Xiaomi vlastní firmu Huami, která se rozhodla uvést do světa dva nové modely chytrých hodinek: Amazfit Smart Watch 2 a Amazfit Health Watch. I když pracují na proprietárním operačním systému, nabízejí celkem zajímavé funkce, které nejsou v tomto segmentu trhu rozhodně obvyklé.

Amazfit Smart Watch 2

Hodinky disponují kulatým displejem s průměrem 1,39 palce a rozlišením 454 × 454 pixelů. Ke krytí zobrazovače slouží sklíčko Gorilla Glass 3.

Pro pohon se používá čipset Snapdragon Wear 2500 s 512 MB RAM a 4 GB vnitřní paměti. Jako operační systém je zde použit proprietární Amazfit OS, který lze připojit k Androidu 4.4 a vyššímu a také iOS 10 a vyššímu. Hodinky umí eSIM a VoLTE, takže si díky mikrofonu a reproduktoru můžete i zavolat. Baterie má kapacitu 420 mAh při použití 4G by měla zařízení udržet v provozu po dobu 28 hodin. O nalezení pozice se stará kombinace GPS, Glonass, BeiDou.

Huami

Kromě této standardní edice je zajímavá ještě ta, která k výše zmíněné výbavě přidává EKG (elektrokardiogram). S ní si můžete „natočit“ až 60 sekund srdeční akce. Takto vybavené hodinky se už začínají prodávat v Číně v přepočtu za necelých 5,5 tisíc korun s daní. Na verzi bez EKG by vám měly stačit 4 tisíce. Nicméně na oficiální dostupnost a ceny mimo Čínu si ještě budeme muset počkat.

Amazfit Health Watch

I tyto hodinky s hranatým displejem jsou vybaveny EKG a optickým snímačem tepu. Díky tomu jsou schopny odhalit srdeční arytmii a fibrilaci. Mají odolnost proti vodě 3 ATM a navíc jsou velmi lehké – bez pásku váží pouhých 25 gramů.

Huami

Hodinky se podle weibo.com začnou prodávat ještě tento měsíc v Číně. Cena v přepočtu činí 3,5 tisíce korun, ale na další detaily, stejně tak jako na případné oznámení globální dostupnosti, si ještě budeme muset počkat. Je ale pravděpodobné, že se na zahraničních trzích objeví pod jinými názvy, například přímo jako Xiaomi.

Diskuze ke článku
Porydge
Apple... 12.5k
Čongové... 3.5k
Četl jsem článek kde rozebírali ceny iPhonů a iPadů a cenu produktu dělají podle následujícího vzorce: výrobní náklady x 2 = prodejní cena. A s cenou jdou dolů jen když dodavatelé zlevní součástky, takže si furt zachovávají marži i když prodají za méně. Zmrdi. :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze