HTC a Beats by Dr. Dre: konečně kvalitní poslech v mobilu?

1

HTC včera na svém YouTube kanálu zveřejnilo stylové video, ve kterém oznamuje spolupráci se značkou Beats by Dr. Dre, pod kterou se prodávají dražší módní sluchátka. Znamená to konečně i předzvěst kvalitnějšího audio výstupu z HTC telefonů nebo půjde pouze o marketing?

Beaty doktora Dre

Beats by Dr. Dre je značka, pod kterou Monster Cable prodává drahá sluchátka, vždy spojená s nějakou známou osobností. Ostatně sama značka nese jméno slavného hip-hopového producenta a rappera Dr. Dre. Jednotlivé produkty potom svými jmény zaštitují lidé jako Lady Gaga, Diddy, basketbalista Lebron James nebo Justin Bieber.

Za taková jména je samozřejmě nutné si připlatit, takže nejlevnější špunty koupíte za €90 (v přepočtu cca 2 175 Kč).

Kvalitnější zvuk v HTC nebo jen logo na letáku?

Ačkoliv se nedá říct, že by sluchátka a další audio technika prodávaná pod značkou Beats by Dr. Dre postrádala kvalitu, je nutné se podívat i na marketingovou strategii této značky. Kromě spojování produktů se slavnými jmény, můžeme produkty s červeným „b“ spatřit v mnoha zámořských hudebních klipech a na uších mnoha slavných DJů.

Je tedy evidentní, že Monster Cable tlačí tuto značku do médií hlavně jako stylovou a módní záležitost. Audiofilové by jistě za tyto peníze sáhli po úplně jiných produktech.

Nyní se nabízí otázka, zda ohlášená spolupráce HTC a Beats by Dr. Dre opět nebude jen marketingovou a módní záležitostí. Nasadí opravdu HTC do svých dalších modelů konečně kvalitnější zvukové čipy? Lepší sluchátka? Nebo zůstane jen u loga na krabici a maximálně nějakého zbytečného ekvalizéru v přehrávači?

To bychom se měli dozvědět na vlastní uši už na podzim, kdy by HTC mělo uvést první zařízení s inovacemi od Beats.

Zdroje: youtube.com, svetandroida.cz

Diskuze ke článku
Neo
chtel bych tomu verit, ale po frasce s dolby sourround nebo jak tomu rikali, ktere se poprve objevilo u Desire HD, bych se spise priklanel k tomu marketingu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze