HTC Sensation má problémy se signálem kvůli anténám v krytu

3

Dvoujádrová vlajková loď HTC Sensation zřejmě není úplně bez chybičky. Začínají se objevovat informace o potížích s Wi-Fi a Bluetooth signálem, které mají původ v umístění antén v krytu přístroje. Aktualizováno o oficiální vyjádření HTC.

Každý fanoušek mobilních telefonů vyšší třídy si vždy přeje, aby jeho „mašinka“ byla prakticky bez chyb a pracovala tak, jak má. O to více zamrzí, když i u top modelů smartphonů se začínají projevovat nešvary, které mohou zbytečně snižovat úspěch konkrétního přístroje. Bohužel to vypadá, že i dvoujádrový HTC Sensation s parádním qHD displejem není úplně bez chybičky.

Čtěte: Dvoujádro od HTC v redakci: první dny s modelem Sensation

HTC Sensation: netradiční kovový zadní kryt

HTC Sensation trpí podobným problémem s anténou jako Apple iPhone 4. Jeden z odborných webů totiž při testování odhalil potíže právě s příjmem Wi-Fi a Bluetooth signálu. Původ obtíží hledejme v kovovém odnímatelném krytu, ve kterém jsou anténní systémy spolu bezdrátových technologií poněkud netradičně umístěny. Pokud zakryjete celou rukou zadní kryt či uchopíte přístroj naširoko do obou rukou, začnou se projevovat uvedené problémy s příjmem Wi-Fi signálu. Z videa je patrné, že jisté problémy jsou i s bezdrátovou technologií Bluetooth.

Problematická místa na HTC Sensation

Čtěte: Aféra Antennagate a Apple iPhone 4: jak to vlastně bylo?

Bude zajímavé sledovat vyjádření HTC k tomuto „zádrhelu“. iPhone 4 to vyřešil neelegantním nabízením plastového obalu k zamezení styku ruky a oddělení antén na obrubě přístroje. U HTC by však vzhledem k povaze problému kryt nepomohl a spíše by uškodil. Každopádně budeme vše sledovat a přineseme aktuální informace. Má vaše HTC Sensation také podobný problém? My se pokusíme provést vlastní pozorování a zjistit, zda se uvedené neduhy projevují i u našeho kusu.

Problémy s Wi-Fi signálem

Problémy i s Bluetooth při přehrávání hudby

Oficiální vyjádření HTC

HTC nám k celé situaci zaslalo následující oficiální vyjádření:

Společnost HTC vystavuje všechny své telefony rozsáhlým zatěžkávacím testům a výstupním zkouškám, aby příjem telefonního, Wi-Fi i Bluetooth signálu byl v běžných podmínkách více než dostačující pro standardní chod zařízení. K zeslabení příjmu signálu však dojde vždy při zakrytí antény dlaní ruky. Současnou situaci s problémy příjmu signálu, který se některým uživatelům HTC Sensation projevuje, vyšetřujeme a zjišťujeme, zda jde o překročení běžných hodnot znemožňující běžnou denní práci.

Tipy pro zlepšení příjmu signálu:

1. I malá změna úchopu telefonu může vylepšit příjem signálu. HTC doporučuje nedržet telefon při telefonování celou rukou, ale jednotlivými prsty tak, aby mezi dlaní a telefonem zůstala mírná mezera.

2. Určité oblasti, typicky např. hustá městská zástavba a interiéry, snižují sílu signálu. HTC doporučuje používat telefon v místech s dostatečným pokrytím telefonního signálu.

Zdroje: fonearena.com

Diskuze ke článku
freeman
A kedy už konečne bude podrobná recenzia HTC Sensation na mobilenet.cz ? Skoro všetky "okolité" weby už recenzie spravili. S recenziou na Samsung Galaxy S II problém nebol.
richard
ja mam dost velky problem s prijmom telefonneho signalu. akonahle som v nejakej budove signal klesa a kolise medzi 1 az max. 3 palicky. potom z nicoho nic spadne na 0 niekedy uplne vypne antenu, cize som nedostupny na par sekund. to sa mi dost casto stava v praci. mobil je uz po servise, ale ziadne zlepsenie nevidim. je to vynikajuce zariadenie, ale slaby telefon.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze