HTC na CES 2017 nástupce Vive nepředstaví

1

AKTUALIZOVÁNO. HTC dle spekulací na blížící se konferenci CES 2017 v Las Vegas představí novou verzi svého headsetu pro virtuální realitu. Novinka by měla přijít s bezdrátovým přenosem a vylepšenými displeji.

Aktualizace 29. 12. 2016

HTC oficiálně popřelo spekulaci. Na CES 2017 prý „Vive 2“ představit nehodlá. Zároveň uvedlo, že se hodlá zaměřit na dlouhodobější vývoj platformy a můžeme tak očekávat především novinky v oblasti obsahu.

Původní zpráva:

První prodejní verze HTC Vive vyšla v dubnu 2016 a nyní se začíná spekulovat o připravovaném nástupci. S původní zprávou přišla tchaj-pejská agentura Central News Agency. Podle ní má HTC v plánu na CES 2017 v Las Vegas představit novou verzi svého headsetu pro virtuální realitu Vive. Ostatně, drobné vylepšení bychom mohli bezpečně předpokládat.

TIP: Unikají další fotografie údajných prototypů telefonů od Nokie

Agentura však nešetřila detaily a „Vive 2“ má údajně využívat bezdrátového připojení k počítači, což by byla změna velmi lákavá a zásadní, avšak poměrně těžko představitelná. Vylepšení se však týká i displejů. Nový headset by měl přijít se dvěma 2K displeji s obnovovací frekvencí 120 Hz.

Přímo z místa konání veletrhu vám budeme přinášet čerstvé zprávy a reportáže a na prezentaci HTC Vive jsme pozváni. Z oficiálních zdrojů však nemáme žádné náznaky, že bychom se měli dočkat nového produktu.

HTC Vive v Praze – reportáž

Zdroje: digitimes.com, pocketnow.com, uploadvr.com