HTC Vive: podpora vývojářů a obchod Viveport s aplikacemi

HTC dnes oznámilo, že bude spolupracovat s vývojáři třetích stran za účelem rozšíření a obohacení nabídky příslušenství pro své brýle Vive, které jsou branou do světa virtuální reality. Současně se také brzy otevře speciální obchod Viveport s bohatým obsahem.

HTC Vive

V rámci spolupráce umožní HTC vývojářům přístup ke zdrojům a softwaru, které jsou potřebné pro vývoj periférií a příslušenství, jejichž pohyb lze sledovat pomocí základnových stanic systému HTC Vive. Zároveň HTC nabídne technickou podporu při integraci nových periferií a pomoc s jejich uvedením na trh. Tento program by měl podpořit vznik nových hardwarových řešení, která posunou možnosti interakce s virtuálními světy na další úroveň.

TIP! Virtuální realita HTC Vive dorazila do ČR. Znovu jsme ji otestovali

HTC Vive

Současně s oznámením podpory vývojářů HTC představilo také nový obchod nazvaný Viveport. Ten představuje rozšíření personalizovaného virtuálního zázemí Vive Home. Toto rozšíření nabídne zákazníkům přístup k široké paletě zážitků z oblasti vzdělávání, designu, umění, hudby a mnoha dalších. Pro zákazníky se přístup k Viveportu otevře v průběhu podzimu, a to prostřednictvím headsetu HTC Vive, mobilní aplikace nebo PC.

Viveport vznikl s myšlenkou zodpovědné podpory tvůrců obsahu a vývojářů, proto nabídne mnoho způsobů monetizace samotného obsahu. Platba za stažení, nákupy v aplikaci i placené členství budou základními možnostmi, které budou moci vývojáři využít. Do budoucna bude Viveport rozvíjen dalšími funkcemi, které budou podporovat vývoj, distribuci i zapojení zákazníků do rozvoje nabízeného virtuálního obsahu.

Nepřehlédněte: HTC Vive i se Star Wars VR jsou dostupné na českém trhu

„Jsme skutečně nadšeni ze střednědobého i dlouhodobého potenciálu, který se v rozhodnutí nabídnout společně s Valve přístup k příslušným technologiím za účelem urychlení rozvoje odvětví věnujícího se virtuální realitě ukrývá,“ říká Cher Wang, předsedkyně dozorčí rady a výkonná ředitelka společnosti HTC. „Bude úžasné sledovat novou vlnu inovace, kterou tento program umožní a která bude skutečnou výhrou pro zákazníky z celého světa.“

HTC Vive v Praze – reportáž

Inženýr společnosti Valve Alan Yates dodává „Zpřístupnění technologie sledování pohybu OpenVR více partnerům je extrémně důležitým krokem v rozvoji virtuální reality a zaměřování pohybu ve 3D prostoru. Jsme přesvědčeni, že tento krok přinese všem uživatelům virtuální reality nové a inovativní zážitky.“

Zdroj: Tisková zpráva HTC

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze