HTC Exodus 1 nyní můžete koupit za dolary a další skutečné peníze

14
HTC Exodus 1 nyní můžete koupit za dolary a další skutečné peníze
  • Cena za dolary je vyšší než za kryptoměny, konkrétně 750 $
  • Zároveň byla ohlášena spolupráce s browserem Opera
  • Má položit základy pro decentralizovaný Web 3.0

Exodus 1 vsadil při vstupu na trh na netradiční přístup – aby podtrhl, že se skutečně jedná o něco jiného, prodával jej prozatím pouze za Bitcoiny, Ethereum nebo Litecoiny. Kromě marketingového záměru to byl i pokus, jak přitáhnout nadšence do kryptoměn. S tím je však nyní konec a v obchodech napříč Spojenými státy si jej můžete pořídit za dolary, konkrétně za 750 $ (necelých 21 tisíc korun po připočtení DPH).

Za zmínku rovněž stojí, že původně se telefon prodával za 0,15 BTC, 4,78 ETH nebo 19,84 LTC, což bylo při tehdejším kurzu výrazně méně, než na kolik přijde platba v dolarech. Současná cenovka je to poměrně vysoká vzhledem k tomu, že se jedná v základu o zcela běžný Android se šestipalcovým displejem a Snapdragonem 845. Odlišností je zabezpečená oblast, ke které nemá přístup jak hlavní procesor, tak ani operační systém, kam si můžete ukládat svoje kryptoměny.

Nově má s peněženkou Zion, která používá tuto zabezpečenou oblast, spolupracovat i webový browser Opera. S telefonem je tak možné platit kryptoměnami za zboží a služby podobně jednoduše jako s Google/Apple Pay. Systém je však plně decentralizovaný a uživatelé mají mít plnou kontrolu nad svými daty. HTC věří, že tím položili základy k „Webu 3.0“, v němž budou lidé více svobodní a nebudou už muset spoléhat na služby technologických gigantů, kteří si příliš nedělají hlavu s ochranou jejich soukromí.

Technické parametry HTC EXODUS 1

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
Displej?, 6" (1 440 × 3 120 px)
Fotoaparát16 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 845,
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ?, Wi-Fi: ?, Bluetooth: ?, NFC: ?
Operační systémAndroid 8.1
Akumulátor3 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
Axl
"Skutečné peníze" dolar a euro?

To nemyslíte vážně. Ničím nekryté (a po vagonech tisknuté) papírky jsou skutečnými penězi? Tedy splňují základní definiční znaky peněz? Například "uchovatel hodnoty", když dolar za 100 let ztratil 98% své hodnoty? Splňují snad, že jsou jako protihodnota přijímány dobrovolně??
https://cs.wikipedia.org/wiki/Měna_s_nuceným_oběhem

Posledními skutečnými penězi na našem území byly rakouskouherské 10, 20 a 100 korunové mince. Případně prvorepublikové 5, 10 a 20 korun mince. A to proto, že tyto peníze nemají hodnotu "z rozhodnutí strany a vlády", ale samy od sebe. Přes všechny měnové reformy od té doby mají stále svou hodnotu a nikdo jim ji nesebere. Tomu říkám skutečné peníze! Ne ty papírky ze hry Dostihy a sázky. Ty nesplňují základní definiční znak peněz "uchovatel hodnoty" - protože jejich objem v ekonomice vláda zdvojnásobuje tak každých 6 let. A papírky z roku 1914, 1930, 1944, 1947, 1960, 2000 již nemají hodnotu žádnou. Skutečné peníze z roku 1915 či 1930 hodnotu mají stále.

https://zlataky.cz/zlata-investicni-mince-stokoruna-frantiska-josefa-i-1915-novorazba

https://www.zlatakorunacz.cz/eshop/dvacetikoruna-20kc-1933

XRP.observer
Platit kryptoměnami teď moc smysl nemá, takže tyhle peněženky v mobilech nemají moc smysl.
Hmm
Axl typický, vševědoucí, zapšklí troll... Méně takovýchto lidí a bude lépe.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze