HTC se chce v budoucnu soustředit výhradně na telefony střední a vyšší třídy

5
HTC se chce v budoucnu soustředit výhradně na telefony střední a vyšší třídy
Fotografie: HTC
  • Celkový tržní podíl společnosti na světovém trhu se propadl z 8,8 % v roce 2011 na 0,9 % v roce 2017
  • Podle prezidenta společnosti se dobře prodával EXODUS 1, U12 life i model U12+

HTC se potýká s nepříznivým trendem klesajících prodejů bohužel již několik let. Ve třetím čtvrtletí letošního roku HTC dosáhlo příjmu ve výši 130,8 milionů dolarů, což představuje pokles přibližně o 400 milionů dolarů ve srovnání s loňským rokem a stejným obdobím. Celkový tržní podíl společnosti na světovém trhu se snížil z 8,8 % v roce 2011 na 0,9 % v roce 2017.

Společnost, která vytvořila některé z nejzajímavějších smartphonů s operačním systémem Android v historii, se však zatím nevzdává. Podle dostupných informací se má v roce 2019 zaměřit hlavně na telefony vyšší a střední třídy. Prezident společnosti, Darren Chen, se pro Digitimes vyjádřil, že do této nové strategie vkládají vysoké naděje a pevně věří, že společnost začne navyšovat tržní podíl a generovat zisk.

Poslední smartphone HTC Exodus 1 vytvořený speciálně pro ty, kteří obchodují s kryptoměnou a investory, byl rychle vyprodán, což by mohlo značit zájem zákazníků o lépe vybavené smartphony HTC i do budoucna. Dobře se podle prezidenta prodával rovněž HTC U12 life a HTC U12+, jehož duální fotoaparát získal různá ocenění.

Diskuze ke článku
kvok
Nová strategie? Však už teď dělají low-end minimálně, Desire 12 byla výjimka.
Blue Sun
Blue Sun
To říkali už před třemi nebo čtyřmi lety...
Hanz
Mel jsem HTC rad, delalo slusne stroje, mel jsem od nich 2 a vzdy spokojenost, ale ujel jim vlak
Jiří
Můžou mít nejlepší telefony, ale pokud něco neudělají s cenovou politikou, tak jsou bez šance. Nikdo nechce koupit telefon za 22 tisíc, aby za necelý rok zjistil, že je bezcenný protože ho mají všude ve výprodeji za 6 tisíc. To už se pak víc vyplatí si koupit na rok iPhone za 40 tisíc a prodělal na něm méně.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze