HTC představilo smartphone EXODUS 1! Jedná se o první blockchainový telefon na světě

10
HTC představilo smartphone EXODUS 1! Jedná se o první blockchainový telefon na světě
  • Smartphone nabídne pokročilé zabezpečení i prémiové zpracování
  • Výkon zajistí Snapdragon 845, kterému sekunduje 6 GB RAM a 128GB úložiště
  • Potěší rovněž 6palcový Quad HD+ displej a zvýšená ochrana IP68

V rámci desetiletého výročí od představení měny Bitcoin společnost HTC spustila období předběžného přístupu ke svému prvnímu blockchainovému smartphonu EXODUS 1. Telefon nabídne speciální zónu, která je zabezpečená oddělením od systému Android. Zde budou uloženy klíče od kryptoměn, NFT cenností a v blízké budoucnosti i klíče od uživatelských dat uložených v blockchainové síti. O zařízení bude vytvářet vlogy Phil Chen – člověk, který stojí za zrodem HTC EXODUS 1.

Co je na smartphonu revoluční, je unikátní systém obnovení klíčů Social Key Recovery vyvinutý pro případ ztráty nebo odcizení telefonu. Zajímavě řeší i situaci, kdy majitel zapomene svůj kód. Uživatelé si jednoduše vyberou několik důvěryhodných přátel, které požádají o instalaci aplikace pro správu klíčů. Tajný algoritmus pro sdílení pak rozdělí jejich seed na části, které rozešle na vybrané kontakty. O přístup ke svým prostředkům tak uživatel nepřijde za žádných okolností. Navíc si může být jistý, že k jeho kódům nemá přístup ani HTC. Dále se můžeme těšit na prémiové zpracování a výkon, na který jsme u vlajkových lodí od HTC zvyklí.

Blockchainový smartphone poskytne 6 GB RAM, úložiště o velikosti 128 GB nebo procesor Snapdragon 845. Co nás příjemně potěšilo, je zvýšená odolnost standardu IP68 a také 6palcový Quad HD+ displej s poměrem stran 18:9. Na zadní straně dále najdeme 16megapixelový duální fotoaparát s teleobjektivem, který zvládne nahrávat video o rozlišení až 4K v 60 FPS. O dlouhou výdrž by se měla postarat baterie s kapacitou 3 500 mAh. Ve smartphonu se setkáme s Androidem Oreo, aktualizace na 9 Pie by však měla přijít brzy.

HTC EXODUS 1

EXODUS 1 je prvním krokem HTC ve snaze vytvořit platformu a distribuční kanály pro kreativce, kteří tvoří jedinečné digitální zboží. Dalším krokem bude uvolnění API vývojářům třetích stran, kteří získají možnost používat EXODUS 1 k ochraně klíčů a podepisování transakcí. HTC uvolní API správce klíčů Zion i SDK peněženky partnerům, kteří sdílí vizi rozrůstání blockchainového ekosystému a jeho budování na základech bezpečnosti a důvěry. Smartphonu HTC EXODUS 1 je možné předobjednat na stránkách www.htcexodus.com za cenu 0,15 BTC, nebo 4,78 ETH. Přibližně se jedná o 21 tisíc korun, hodně však záleží na aktuálním kurzu uvedených kryptoměn. Expedice prvních kusů je plánována na prosinec 2018.

Technické parametry HTC EXODUS 1

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
Displej?, 6" (1 440 × 3 120 px)
Fotoaparát16 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 845,
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ?, Wi-Fi: ?, Bluetooth: ?, NFC: ?
Operační systémAndroid 8.1
Akumulátor3 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnost, ?
www.htcexodus.com,
Diskuze ke článku
Petr
Jsem už asi starej vydlak.... Neumím si představit že bych to nějak využil...
Alois Jirasek
Alois Jirasek
Tak to je bomba, blockchain je budoucnost, viva la blockchain!:o) Hned si to jdu koupit .... ty vole, blockchainovy telefon, to je fakt REVOLUCE!!!!! BOZE! KONECNE zatopi tem vydriduchum z bank .... ja uz platim jedine bitcoinem, ten jediny ma budoucnost! A blockchainovy telefon, na ten jsem cekal jak na smilovani! Doufam, ze je to taky Y2K ready, ale asi bude, jak to ma blockchain, tak to ma vsechno! Blockchain do kazde domacnosti! Blockchain na hrad! Ani si nepamatuju, kdy naposledy jsem jel do prace necim jinym nez blockchainem!!!! JO!! JOOOOOOO!!!! KOZYYYYY!!!!
----------
Tohle vymyvani mozku je fakt silene .... takova mentalni onanie nad necim, co nema s nicim nic spolecneho a kde lidi ani nerozumi pravemu vyznamu slova me fakt ubiji .... to je fakt exodus biblickych rozmeru na lidskou inteligenci nebo spis jeji zbytky ... ja asi zatim zustanu u sveho holografickeho nanovlaknoveho 5D telefonu (jde na nem otevrit prohlizec a stranka na wikipedii o nanovlaknech, tak je to nanovlaknovy telefon nebo ne? no, po predstaveni toho blockchainoveho telefonu uz tahle umera plati)
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
No to HTC určitě vrátí na výsluní... Proboha
abc
Netvrdím, že to není zajímavé. Ale kolik lidí dá tolik peněz za něco takového? Obávám se, že mnoho ne. A pokud se chce HTC vrátit na výsluní tak ať si vezme příklad z Pocophone F1. Ať nabídne hodně peněz za málo muziky. Ať dá do telefonu všechno co si přeji lidé. Velkou baterii, infraport, NFC, jack, slot na paměťovou kartu, slušný procesor, dostatek paměti a rozumnou velikost za příznivou cenu a mají o hit postaráno.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze