HTC Desire HD: nejvýkonnější Android na světě?

11

HTC HD a HD2 se stala legendou mezi Windows Mobile komunikátory. HTC dnes na tiskové konferenci v Londýně představilo jejich sourozence vybaveného OS Android. Špičková výbava a špičkové zpracování - to je HTC Desire HD.

Také Vám srdce zaplesá, když si vzpomenete na HTC Legend a jeho špičkové zpracování z jednoho kusu broušeného hliníku? Jeho zpracování je opravdu učebnicové a je tak velice potěšující, že HTC se této koncepce nevzdalo. Dnes představený HTC Desire HD se totiž konstrukčně inspiruje právě zde. Tělo telefonu je vyrobeno z jednoho kusu hliníku a navazuje tak na vysokou kvalitu dílenského zpracování, poprvé představeného u modelu HTC Legend.


HTC Desire HD je špičkový Android

Jedná se o smartphone klasické konstrukce s obřím dotykovým displejem. Ten má úhlopříčku 4,3 palce a rozlišení 800x480 pixelů. Displej je typu Super LCD od společnosti Sony, který má údajně zobrazovací schopnosti srovnatelné se Super AMOLED displejem od Samsungu. Díky velikosti displeje se stává sledování multimédií mnohem příjemnější. Celá práce s multimédii je navíc kompletně přizpůsobená nové verzi uživatelského prostředí HTC Sense. To obsahuje celou řadu vylepšení pro vytváření, sdílení a prohlížení multimediálního obsahu.

Na zadní straně telefonu můžeme vidět již zmíněnou hliníkovou kostru přístroje, doplněnou o plastový kryt baterie podobně, jako je tomu u HTC Legend. Z jinak naprosto hladkého těla vystupuje pouze čočka 8 MPx fotoaparátu, vybaveného autofocusem a dvěma LED, který umí nahrávat video v rozlišení HD 720p (1280x720px).


HTC Desire HD se konstrukčně inspiroval u staršího HTC Legend

Výkonu má nový HTC Desire HD na rozdávání. Operační systém Android 2.2 Froyo pohání nový 1GHz procesor Qualcomm 8255 Snapdragon. A paměť RAM? Neuvěřitelných 768MB! Díky této kombinaci se HTC Desire HD stává pravděpodobně nejvýkonnějším smartphonem na světě. Co nám prozradí konkrétní benchmark testy ještě uvidíme, ale vyhlídky jsou více než nadějné. Další vlastností, která řadí Desire HD do pozice nejlepšího multimediálního telefonu na trhu, je technologie prostorového zvuku Dolby Mobile SRS. Zážitek z multimédií tak bude zřejmě maximální. Můžete je pak ukládat do vnitřní paměti o velikosti 1,5GB nebo na paměťovou kartu microSDHC s kapacitou až 32GB. Navíc je můžete sdílet i pomocí technologie DLNA v celé své domácí síti.

Vzhledem k prezentovanému hardwarovému vybavení nás nepřekvapí, že i zbytek výbavy představuje to nejlepší, co nám HTC může nabídnout. Bluetooth 2.1 (zamrzí absence Bluetooth 3.0), WiFi 802.11 b/g/n nebo A-GPS zastupují bezdrátové technologie. Vlastní sluchátka připojíte do 3,5 mm jack konektoru a spočítačem se spojíte díky standardizovanému microUSB konektoru.

HTC Desire HD bude dostupné na přelomu října a listopadu za doporučenou cenu 14.499 Kč.

Technické parametry

Rozměry, hmotnost 123 x 68 x 11,1 mm, 164g
Konstrukce klasická, dotykový displej
Barevné provedení černé
Sítě GSM Quad-band 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz + UMTS/HSPA Tri-band 900 / 2100 Mhz
Displej aktivní, kapacitní, SuperLCD, rozlišení 480 x 800 pixelů, úhlopříčka 4,3", akcelerometr
Procesor Qualcomm 8255 Snapdragon 1GHz
Paměť 1,5GB vnitřní + paměťové karty microSDHC (až 32 GB), 768MB RAM
Otevřený operační systém ano / Android 2.2 Froyo
Organizační funkce e-mailový klient s přílohami a automatickým stahováním, kalendář, úkolovník, poznámky, kalkulačka, opakovaný budík, synchronizace s PC, čtečka RSS kanálů
Multimédia audio (MP3, AAC, AAC+, eAAC+, WMA, OGG, AMR-NB, WAV, MID, AC3, IMY, FLAC, XMF) video (HD(720p@30fps) video reprodukce a nahrávání - kodek: mpeg4, H.264, H.263, H263Sorenson, DivX/ XviD, VC-1. Formát: 3gp (mp4), WMV (asf), AVI (divx), MKV, FLV), klasický 3,5 mm jack
Fotoaparát 8 Mpx, autofocus, dual LED
nahrávání 720p HD videa
GPS navigace vestavěný GPS přijímač, A-GPS
Datové funkce USB 2.0 (microUSB konektor), Bluetooth 2.1 (profil A2DP)
GPRS, EDGE, UMTS / HSPA, Wi-Fi (802,11 b/g/n)
Baterie a výdrž Li-Ion 1230 mAh,
hovor: 550min(GSM)/320min(3G), pohotovostní stav: 420h(GSM)/490h(3G)
Cena a dostupnost 14 499 Kč, Q4 2010
Diskuze ke článku
mirda
Coze? Vy nevíte co rikate. "A-GPS zastupují bezdrátové technologie" ??? Vy ste se pripojil nekdy pres A-GPS? to jste borec!
Jan Pospíšil
Jan Pospíšil (* mobilenet.cz)
Myslím, že Vojta moc dobře ví, co píše. Vy jste se snad někdy k navigačnímu satelitu na orbitu připojoval kabelem? :)

Bezdrátová technologie znamená, že se jedná o technologii, která k přenosu informací používá přenos vzduchem (bezdrátově). Nevím tedy, proč by mělo být něco divného na spojení telefonu se satelity?
Orleanus
Zdravím, v popisu píšete že typ displeje je S-LCD. Máte to z potvrzených zdrojů? Já osobně bych byl rád, bohužel všude je uváděn obyčejný LCD (TFT) dokonce i na offic stránkách HTC je napsáno LCD. Děkuji
TadyOrel
Nevím co je na této další krabici od HTC tak úžasného. Možná papírové parametry, toť vše. Je to jen kopie amerického EVA4G nebo HD2, stále ten hnusný vystouplý foťák, stále stejně těžká bedna. O kvalitě fotoaparátů od HTC ani nemluvit raději - tam je to HD pouze marketingový tah, stejně jako u jejich ostatních modelů (EVO a po updatu i Desire), které mají k HD kvalitě daleko jako cikán do Číny. Recenze ukáží.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze