Tajné HTC 8X (Accord): unikají další informace (aktualizováno)

Na webu XDA-Developers se objevila fotografie (nebo spíše render) tajemného zařízení od HTC. Podle fotografií by se mělo jednat o připravovaný smartphone s operačním systémem Windows Phone.

Aktualizováno 10.9.2012

Ještě na začátku září unikla informace o tom, že se kódové jméno HTC Accord změní na více oficiální HTC 8X, o specifikacích však nepadlo ani slovo. Jediné, co jsme doposud věděli bylo několik detailů o možném hardwaru a nyní se díky Twitteru dozvídáme další specifikace.

HTC 8X - jde o jeho finální podobu?

Některé z nich se trefují do dříve známých informací, jako je 4,3 palcový displej či 8 Mpx fotoaparát. Nechybí však ani zcela nové detaily, které například poukazují na dvoujádrový procesor s taktem 1,2 GHz namísto předpokládaného procesoru MSM8960 s taktem 1,5 GHz. Z hlediska paměti máme narazit na 1 GB RAM a 16 GB interního úložiště.

Také to vypadá, že se dočkáme integrovaného čipu NFC a Beats Audio. Fotoaparát navíc zvládne 1080p video (stejně jako přední kamerka) a přinese ještě autofokus a přisvětlovací LED diodu. Samozřejmostí je 3,5 mm Jack konektor a microUSB port.

Více se dozvíme již 19. září na konferenci HTC.

Původní informace z 3.9.2012

Na Twitteru byl zveřejněn oficiální render s popisky k novému smartphonu od HTC s operačním systémem Windows Phone. Zařízení s názvem HTC 8X už na první pohled vypadá zcela totožně jako přístroj, který před několika dny unikl na jiné fotografii ve fialové barevné variantě pod kódovým označením Accord. Z nově uniklého renderu se nedozvídáme prakticky nic nového. Za zmínku stojí snad jen přítomnost notifikační LED diody, která je umístěna přímo v reproduktoru pro hovory.

Render zobrazující HTC Accord pod novým jménem 8X. Realita nebo fikce?

Stále ale není jisté, jestli se opravdu nejedná o podvrh. Fotografii totiž zveřejnil ten stejný uživatel, který stál i za únikem prvního snímku (níže). To, zda jsou obě fotografie i uniklé informace ohledně technických specifikací reálné se dozvíme již brzy. Tchajwanský výrobce totiž v průběhu září chystá akci, na které představí své další novinky pro druhou polovinu roku. První z nich již byla představena na veletrhu IFA 2012 v Berlíně - HTC Desire X: dvoujádrová střední třída v prodeji už za měsíc.

Původní informace z 31.8.2012

Pokud render odpovídá skutečnosti, chystá si pro nás HTC celkem odvážnou věc. Telefon je zde totiž vyobrazen ve fialovém barevném provedení. Fialový je nejspíše celý zadní kryt a některé menší součásti těla telefonu jako je obvodový rámeček okolo displeje a také výdech reproduktoru pro hovory. Ve stejné barvě se pak nese i základní schéma operačního systému.

Fake a nebo pravá fotografie chystaného HTC s Windows Phone?

Tip: přečtěte si také článek - HTC Desire X: dvoujádrová střední třída v prodeji už za měsíc

Zde je ale právě ten největší otazník. HTC Accord, jak je přístroj prozatím kódově nazýván má v sobě totiž podle fotografie rozložení základní obrazovky, které odpovídá jedné ze starších verzí Windows Phone 7.x. Naopak tlačítko s logem oken pod displejem už je ve stylu Windows, reps. Windows Phone 8. Navíc mřížka kolem sluchátka do obrázku příliš nepasuje a jsou kolem ní zřetelně vidět grafické artefakty. Je tedy možné, že si pouze někdo "hrál" ve Photoshopu. Podívat se můžeme alespoň na technické specifikace, které unikly spolu s výše přiloženou fotografií.

Předpokládané technické parametry HTC Accord

  • Displej: 4,3 palce, S-LCD 2, HD rozlišení (720 x 1280 pixelů)
  • Čipset: Qualcomm MSM8960, CPU Snapdragon S4 2 × 1,5 GHz
  • Paměť: 8 nebo 16 GB vnitřní + paměťové karty microSD
  • Fotoaparát: 8 Mpx zadní, VGA kamerka přední
  • Další zajímavé funkce: podpora NFC

Zdroje: wmpoweruser.com

Diskuze ke článku
...No...Name...
Na HTC to nevypadá vůbec špatně :)
Sunny
Nevídaně pěkný telefon...jestli realita tak bravo HTC!
qeatser
Mne to pripomína lumiu :D
Orion
Já osobně tomuhle vůbec něvěřím...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze