HTC 7 Pro: nové Windows Phone 7 s QWERTY již brzy

Po představení nástupce HTC Touch Pro 2 s operačním systémem Windows Phone 7 se po něm jaksi slehla zem. Nyní se však ukázaly nové informace, které říkají, že HTC 7 Pro by se na trhu mělo ukázat již brzy a to i v Evropě.

Vánoční trh bohužel HTC 7 Pro již nestihne. Dobrou zprávou však pro nás je, že se v Evropě ukáže zanedlouho, dokonce dříve než v USA. Původně se totiž předpokládalo, že HTC 7 Pro dostane jako první exkluzivně operátor Sprint. Telefon by tak byl připraven pro síť CDMA a v Evropě bychom měli zatím smůlu.


Nejnovější zvěsti však hovoří o tom, že se v Evropě začne nové HTC 7 Pro prodávat začátkem roku 2011, u operátora Sprint v USA pak zanedlouho poté. HTC 7 Pro je vybaven stejně, jako ostatní WP7 zařízení. Pohání jej 1GHz procesor, kterému sekunduje 576 MB paměti RAM. Vnitřní paměť se zastavila na hodnotě 16 GB, fotoaparát nabídne rozlišení 5 Mpx a dokáže nahrávat HD Ready video v rozlišení 720p. Hlavním tahákem však bude klávesnice. HTC umí udělat kvalitní hardwarovou qwerty klávesnici, i když u modelu Desire Z se mu to nepovedlo tak, jako u staršího HTC Touch Pro 2.

TIP! přečtěte si recenzi HTC Desire Z: pisálek s Androidem

Bude docela zajímavé sledovat, jak HTC zkombinuje qwerty klávesnici na šířku s OS Windows Phone 7. Jak jistě víte, Windows Phone 7 stále obsahuje řadu menších i větších nedostatků a některé se týkají používání systému v režimu na šířku. To bude u HTC 7 Pro asi nejpoužívanější režim a tak jsem sám zvědav, jak to nakonec dopadne. Třeba nás Microsoft na jaře překvapí s updatem Windows Phone 7, nedostatky zmizí a z HTC 7 Pro se stane nejlepší zařízení s výsuvnou qwerty klávesnicí zboku.

Zdroje: intomobile.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze