Holografické brýle HoloLens podporují univerzální aplikace

Na vývojářské konferenci BUILD 2015 v San Franciscu představil Microsoft i novinky týkající se brýlí HoloLens, které zprostředkovávají vjem 3D hologramů v reálném čase. HoloLens mají nejen svou vlastní obdobu nabídky start, ale i aplikace pro brýle HoloLens jsou univerzální, tedy stejné, jako pro další zařízení s Windows 10.

Zobrazené hologramy si můžete připnout na zeď nebo je nechat před sebou plout v prostoru. Během prezentace to bylo demonstrováno například na aplikaci Skype, kterou si figurant připnul na zeď a hologram ho s tím, jak se pohyboval, na zdi následoval. Další dema aplikací ukázala například zkoumání 3D modelu lidského těla. S HoloLens však můžete ovládat i reálné stroje. Příkladem je robot, který měl reálný podvozek, nad kterým se vznášel holografický zbytek těla.

Brýle HoloLens představil Microsoft na konci ledna na konferenci Windows 10, ačkoliv je v tajnosti vyvíjí již několik let. Kdy se dostanou na pulty obchodů a za kolik, zůstává stále obestřeno rouškou tajemství. Naše redakce je přímo v San Franciscu a zítra si budeme moci HoloLens také vyzkoušet. Těšte se tedy na podrobné první dojmy z používání.