HarmonyOS 2.0 se prvně objeví v Huawei Mate 40. Přidají se i starší modely

HarmonyOS 2.0 se prvně objeví v Huawei Mate 40. Přidají se i starší modely
Fotografie: Huawei
  • V rámci testování jej budou moci nainstalovat majitelé telefonů Huawei a Honor
  • Půjde o modely s procesory Kirin 990, 980, 810 a 710

Huawei pilně pracuje na svém operačním systému HarmonyOS, jehož směřování nedávno konkretizoval na vývojářské konferenci. Systém bude určen pro široké spektrum různých produktů, kam budou spadat také mobilní telefony. Huawei si tím buduje zadní vrátka k jinak nadále nasazovanému Androidu, který je aktuálně nucen používat bez Google služeb.

Na weibo.com se nyní objevily informace ohledně rozšíření systému HarmonyOS 2.0, který by se volitelně mohl dostat na celou řadu telefonů Huawei a Honor. V prvé řadě bychom první veřejně dostupnou verzi systému měli spatřit společně s řadou Mate 40, ve které bude debutovat procesor Kirin 9000. Ve druhé vlně by měly na řadu přijít telefony s procesorem Kirin 990 5G, což znamená například Huawei P40 Pro nebo Huawei Mate 30 Pro.

V pozdější fázi by se měla připojit celá řada dalších zařízení, která jsou však zatím specifikována pouze použitým procesorem. Nepřekvapí Kirin 980 či 820, naopak se HarmonyOS 2.0 objeví i ve vybraných modelech se staršími Kiriny 810 a 710. Moudřejší budeme zřejmě během podzimu, kdy by si řada Mate 40 měla odbýt čínskou premiéru. Globální dostupnost je však plánována až na rok 2021.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze