Huawei Mate 40 se představí 22. října. Podívejte se, jak bude fotit

10× aktualizováno
Huawei Mate 40 se představí 22. října. Podívejte se, jak bude fotit
Fotografie: handsetexpert.com
  • 108Mpx fotoaparát u Huawei Mate 40 má porazit ostatní 108Mpx snímače
  • Výrobce použije tzv. „amorfní“ čočku, jež má markantně vylepšit kvalitu snímků
  • Selfie kamera bude konvenční, nebude tedy pod displejem

Aktualizováno 13. 10. 2020

Již oficiálně víme, že k představení řady Mate 40 dojde 22. října, a tak nás tolik nepřekvapí, že se vedoucí mobilní divize Huawei, He Gang, rozhodl na weibo.com zveřejnit fotografii pořízenou právě tímto mobilem. Ten má mít 50megapixelový hlavní fotoaparát. Jak je u Huawei dobrým zvykem, můžeme vidět detail měsíce za jasného dne, čím se výrobce snaží demonstrovat vysokou kvalitu čipu. Za povšimnutí totiž rozhodně stojí detaily měsíčního povrchu.

Huawei Mate 40

Aktualizováno 12. 10. 2020

Huawei oficiálně oznámil, kdy hodlá představit prémiovou řadu Mate 40. Prostřednictvím příspěvku generálního ředitele společnosti, Richarda Yu, na weibo.com jsme se dozvěděli, že premiéra proběhne 22. října. Sluší se však připomenout, že se pravděpodobně dozvíme pouze o čínské dostupnosti, protože se spekuluje o tom, že uvedení na globální trhy proběhne až v příštím roce.

Huawei Mate 40

Aktualizováno 25. 9. 2020

Podívejte se na video, ve kterém má být v ochranném pouzdře zachycen Mate 40 Pro se zakřiveným displejem a barevně odlišeným tlačítkem pro odemykání. Video původně uniklo skrze weibo.com.

Aktualizováno 15. 9. 2020

Evan Blass, jenž v minulosti dokázal velmi přesně předpovědět, k čemu dojde ve smartphonovém odvětví, na svém twitterovém účtu uvedl, že se řady Huawei Mate 40 dočkáme pravděpodobně až v příštím roce. Zpoždění mohly zapříčinit problémy s dodávkami komponent, jako jsou procesory nebo obrazovky od výrobců Samsung a LG. Informace o odkladu zatím nebyly oficiálně potvrzeny, doporučujeme k nim tedy přistupovat s kapkou skepticismu.


Aktualizováno 20. 8. 2020

Na weibo.com došlo k odhalení další fotodokumentace odkazující na brzké představení modelu Mate 40. Na fotografii můžeme zahlédnout sklo displeje chystaného telefonu, které se chlubí opravdu miniaturním průstřelem a mírně zaoblenými okraji.

Huawei Mate 40

Aktualizováno 19. 8. 2020

Na weibo.com a weibo.com se ukázaly moduly fotoaparátů chystaných modelů Mate 40 a Mate 40 Pro. Prvně jmenovaný bude mít kruhový modul ve čtverci. Varianta Pro vypadá velmi podobně, ale zhruba uprostřed je podlouhlý prvek, zřejmě půjde o periskop. Na obou modulech pak můžeme vidět nápis 3D, který by měl signalizovat přítomnost senzoru ToF. Stinnou stránkou úniku je, že se moduly výrazně liší od dřívějších obrázků a je otázkou, jak nakonec modul s fotoaparáty bude vypadat.

Aktualizováno 4. 8. 2020

Situace kolem chystaného Huawei Mate 40 (Pro) se mění ze dne na den. Server handsetexpert.com přinesl rendery a my můžeme vidět, že na čelní straně bude podlouhlý průstřel zřejmě pro dva čelní fotoaparáty. Samozřejmě ani nyní nelze brát vzhled jako finální. Pozornost upoutá opravdu masivní kruhový modul zadních fotoaparátů, který jednoznačně aspiruje na titul největšího modulu mezi telefony. Rozměry telefonu mají být 158,6 × 72,5 × 8,9 mm, přičemž tloušťka v oblasti modulu fotoaparátů naroste až na 10,4 mm.

Aktualizováno 3. 8. 2020

Na weibo.cn se objevily ochranné kryty pro čelní panel budoucího Huawei Mate 40 Pro. Díky tomu si můžeme chystaný telefon lépe představit. Je patrné, že zařízení dostane skutečně velký displej s minimálními rámečky. Úhlopříčka by se dle spekulací měla pohybovat kolem 6,5 palce, přičemž displej bude zakřivený. Za povšimnutí stojí fakt, že v ochranném skle chybí výřez i prostor pro průstřel. Co to znamená? Mate 40 Pro bude mít výsuvný fotoaparát, nebo jako první nabídne čelní fotoaparát schovaný pod displejem.

Aktualizováno 30. 6. 2020

Nějakou dobu se spekulovalo o tom, že by modelová řada Mate 40 od Huawei mohla přinést selfie kameru pod displejem, a to od firmy Visionox. Aktuální informace však naznačují, že i řada Mate 40 se bude muset smířit s konveční selfie kamerou, na což upozorňuje Digital Chat Station. Detaily o tom, zda se bude jednat o „průstřel“ v displeji, či kapkovitý výřez chybí.

Aktualizováno 18. 6. 2020

Vlajková řada Huawei Mate 40, k jejímuž představení by mělo podle Nikkei Asian Review dojít zhruba s dvouměsíčním zpožděním, by měla zaujmout velmi vysokou obnovovací frekvencí displeje. Informace pochází ze zdrojů Rosse Younga, podle nějž se můžeme těšit na 120Hz obrazovku. Překvapivě však na jeho seznamu nenajdeme Huawei Mate 40 Pro. Pochlubí se snad ještě vyšší obnovovací frekvenci?

Původní informace z 15. 6. 2020

Nová vlajková řada telefonů Mate od společnosti Huawei by mohla podle informací zveřejněných na weibo.com dorazit již v říjnu. Další příspěvek na weibo.cn pojednává o tom, že by měla novinka obdržet 108Mpx snímač. Tato informace navíc údajně pochází přímo od dodavatelů Huawei.

108Mpx fotoaparát má zabodovat speciální „amorfní“ čočkou, která má markantně vylepšit kvalitu snímků. Díky tomu má Huawei Mate 40 překonat ostatní konkurenty se snímačem shodného rozlišení.

Diskuze ke článku
Mio
A nějaké to přiblížení amorfní čočky by nebylo?
Kuzma
Koupim si Huawei, az:
1) Zase bude mit google sluzby
2) Uvede nastupce Huawei Mate 20X, nejaky Mate 40X
HuHu
Huawei Mate 40 bude osazen 108Mpx snímačem s amorfní čočkou, ale bez google aplikací je mobil úplně k ničemu hlavně že televizní reklama masíruje teenagery že bez toho mobilu se nedá žít.....
St
Docela se těším. Už nyní Huawei patří ke špičce co se týče mobilní fotografie. Navíc jak doufám, americké emgargo donutí Huawei jít z cenami podstatně dolů, což jak doufám povede ke zlevnění i u ostatních výrobců.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze