Google zřejmě vylepší svou telefonní aplikaci, rozpozná spam

2
Google zřejmě vylepší svou telefonní aplikaci, rozpozná spam
  • Výchozí aplikace pro telefonování od Googlu je dostupná v Pixelech a Nexusech
  • Chystaná verze má rozpoznat nevyžádaná volání a varovat před nimi
  • Nová funkce má pracovat bez nutnosti připojení k internetu

Vývojářský server XDA-Developers provedl rozborku chystaná nové verze 22 telefonní aplikace Googlu. Ta je nativně přítomna v telefonech řady Pixel a Nexus, tedy referenčních smartphonech Googlu. Ve zdrojovém kódu byly nalezeny informace o nové funkci, která má rozpoznávat a bránit nevyžádaným hovorům.

Google Phone

Nová funkce by se dle všeho měla nazývat „Obrazovka volání“ a měla by fungovat bez nutnosti připojení k Wi-Fi či mobilním datům. K rozpoznání hovorů má docházet skrze hlasový přepis hovoru v reálném čase. Na tomto základě má aplikace vyhodnotit, zda vám například nevolá pouze nějaký automat. Přepis hovoru bude vždy uložen jen v jednom konkrétním zařízení. Uživatelé budou moci na takový hovor promptně reagovat pomocí SMS zprávy, což aplikace sama nabídne i s předdefinovanými možnostmi. Aktuálně není zcela zřejmé, jak zcela přesně bude nová funkce pracovat. Je nasnadě, že k oficiálnímu funkce by mohlo dojít společně s příchodem nových Pixelů 3.

Stáhnout Telefon

Google Play (zdarma)

Diskuze ke článku
Michal
Všechny funkce popsané v článku má už asi měsíc výchozí aplikace pro volání v Nokii 8. Vzhledem k tomu, že má tento telefon čistý Android, pravděpodobně je to tatáž aplikace, jakou popisuje článek.
luky
spíš bych ocenil, kdyby se naučila vyhledávat i z položky "společnost" apod. A například abych si mohl zvolit výchozí zobrazení aplikace. Mně vyhovuje ihned dialer + v horní polovině poslední volaná čísla. Na Pixelu2 používám app exDialer. Stará, ale pořád super aplikace. Co je fajn na výchozí aplikaci Telefon od Googlu je, že když se nedovolám, tak mi hned vyskočí okno "poslat sms proč jsem volal" nebo při hovoru s číslem, které není v adresáři hned nabídne uložení(během chvilky hláška zmizí, takže nepotřebuje žádnou interakci). Možná je to už něco starého, ale na jiných telefonech jsem si toho nevšiml.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze