Google testuje nové brýle bez displeje

O Google Glass se jednu dobu hodně psalo i mluvilo a už to vypadalo, že se objevil nový směr, kudy se bude ubírat vývoj elektroniky. Pak ale přišel obrat – ať už to bylo z technologických, finančních nebo zdravotních důvodů – brýle od Googlu rozhodně nejsou masovým zbožím. To by ale mohla změnit jejich odlehčená verze.

Novou nadějí pro brýle je projekt Aura, nepleťte si jej však s projektem ARA, který se snaží uvést v život myšlenku modulárních smartphonů. První informace se objevily zhruba v září, kdy vznikl tým sestavený také z lidí, kteří opustili Amazon. Tam pracovali na projektu Fire Phone, který se však příliš neujal.

Psali jste si o fotku lidí s Google Glass - zde máte rovnou 4 :). 3x 2. generace, 1x 1. ge

Výsledkem práce týmu jsou prozatím tři prototypy. Dva používají displej a budou zaměřeny především na podnikovou sféru. Třetí se pak bez displeje obejde. Namísto toho využívá vedení zvuku skrze kost. Jinými slovy, je to Bluetooth sluchátko, které ale nenosíte v uchu, ale na obličeji.

Více se toho o projektu prozatím neví, Google jej drží pod pokličkou. Plánuje se ale, že se brýle oficiálně představí v průběhu příštího roku.

Zdroje: theinformation.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze