Google přidal možnost volby, jak chcete oslovovat Google Asistenta

3
Google přidal možnost volby, jak chcete oslovovat Google Asistenta
  • Řada uživatelů Google Home si stěžovala, že musí používat jinou frázi pro aktivaci Asistenta než ve svém telefonu
  • Google reaguje přidáním možnosti vybrat si v telefonu, zda chcete Asistenta oslovit slovy „Ok, Google“, nebo nově „Hey, Google“ stejně jako u zařízení Home

Jedním z prvních výrobců, kteří přinesli hlasové pokyny k aktivaci chytrého asistenta či vyhledávání v telefonech, byla Motorola. Ta vám však dovolila hned od začátku nastavit pokyny podle sebe. Stačí vyslovit vámi vybranou frázi a telefon si zapamatoval, že právě na ní má reagovat. Poté se přidal do hry Google se svou slavnou frází „Ok, Google“, která nejde změnit a probudí vyhledávač či Google Asistenta v Androidu. Jenomže Google začal vyrábět také chytré reproduktory Home, u nichž probudíte Asistenta slovy „Hey, Google“ a problém byl na světě.

Řada uživatelů obou zařízení si stěžuje, že je nešikovné mít dvě fráze pro stejnou službu, přičemž Android nerozumí oslovení z Home a naopak. Google ovšem očividně nářky vyslyšel, jelikož někteří uživatelé Google Asistenta jsou nyní vyzívání k opětovné konfiguraci oslovení služby, avšak nově dostávají možnost vybrat si z frází „Ok, Google“, nebo „Hey, Google“. Je sice škoda, že si stále nemůžeme vytvořit vlastní frázi, ale alespoň máme nyní na výběr.

Zdroj: reddit.com, engadget.com