Podívejte se na náš unboxing a první dojmy z velkého Pixelu 2 XL

14
Podívejte se na náš unboxing a první dojmy z velkého Pixelu 2 XL
  • Konečně jsme si mohli vyzkoušet Pixel 2 XL, který si můžete prohlédnout nejen v naší fotogalerii, ale rovněž na videu
  • Počítat můžete s 6palcovým OLED displejem s tenkými rámečky, vysokým výkonem či Androidem 8.1
  • Nechybí ani voděodolnost, skvělý fotoaparát, který jsem již vyzkoušeli v menším Pixelu 2, ale bohužel se zapomnělo na 3,5mm jack

Google Pixel 2 XL – unboxing

Do redakce nám konečně dorazilo to nejlepší od Googlu – velký Pixel 2 XL. První věcí, která nás na něm upoutala, je velikost. Telefon je ve skutečnosti o dost větší, než by člověk z obrázků čekal. Důvodem jsou až překvapivě velké rámečky, které v žádném případě nekonkurují telefonům od Samsungu či LG V30. Na druhou stranu má Pixel stereo reproduktory na přední straně, což žádný jiný telefon s tenčími rámečky nemá. Situaci lze připodobnit iPhonu X, u kterého vypadají na promo obrázcích rámečky také menší, než ve skutečnosti jsou.

Konstrukci celkově všem můžeme pochválit. Naše „pandí“ černobílá varianta má hladší povrch než menší Pixel 2 v černé variantě, který jsme před měsícem otestovali. Pixel 2 XL ale působí mnohem hodnotnějším dojmem, byť celkový design a oranžové vypínací tlačítko nemusí každého zaujmout. Telefon ale dobře padne do ruky, i když ovládání 6palcového OLED displeje není lehké.

Zobrazovač vypadá na první pohled velmi dobře, ale už nyní můžeme potvrdit zprávy o výrazně modrém nádechu panelu, pokud se na něj díváte z větších úhlů. Zvuk nás také velmi mile překvapil, čtečka je rychlá a o plynulosti systému nelze pochybovat. Snapdragon 835, 4 GB RAM a k tomu v naší verzi hned 128 GB interního úložiště. Není si na co stěžovat. Baterie má přitom 3 520 mAh a jsme velmi zvědavi, jaká bude v reálu výdrž.

Fotografie z telefonu

Na zádech můžeme vidět skvělý 12Mpx fotoaparát stejný jako v menším Pixelu. Telefon má letos navíc i voděodolnost IP67, ale chybí mu bohužel 3,5mm jack, jehož absenci musíte řešit redukcí u USB-C. Velkou novinkou je pak mačkání boků telefonu pro spuštění Google Asistenta.

Zároveň bude nutné otestovat, zda se projeví všechny vady a problémy, kterými Pixel 2 XL podle všeho trpí. Od dočasného vypalování displeje až po syčení reproduktoru, na to všechno si v recenzi posvítíme. To už je ovšem k našem rychlému prvnímu pohledu na Pixel 2 XL vše. Telefon začínáme samozřejmě ihned testovat a vy se nás tak můžete ptát, co by vás u něj zajímalo nejvíce.

Google Pixel 2 XL

Rozměry157,9 × 76,7 × 7,9 mm, 175 g
DisplejPOLED, 6" (2 880 × 1 440 px)
Fotoaparát12,2 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 835 MSM8998, 4×2,45 GHz + 4×1,9 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 6,4 GB / 128 GBne
Akumulátor3 520 mAh, doba nabíjení: 1:33 hodin
Diskuze ke článku
Refael
Škoda, že neduhy s vypalováním AMOLED displejem nemůžete posoudit neboť telefon máte příliš krátkou dobu.

1. Můžete prosím vyzkoušet výdrž na baterii(tj.prosím nikoliv jen obligátní "při náročnějším používání celý den").

2. Jak markantní rozdíl je mezi displeji P-OLED od
LG(Pixel 2XL) a S-AMOLED(S8+)?

3. Jak kvalitní jsou reproduktory?

Jakou máte vlastně verzi?
Kdy prosím vyjde recenze?
ALDA
Asi bych nepřekousnul chybějící podporu VoLTE u našich operátorů.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze