Google Play poprvé porazil Apple App Store v počtu stažených aplikací

40

Google může se svým Androidem slavit vítězství nad iOS od Apple. Jeho internetový obchod Google Play za poslední čtvrtletí poprvé zaznamenal více stažených aplikací, než bylo staženo z App Store, a to přibližně o 10%. Na druhou stranu je však nutné říct, že App Store stále generuje několikanásobně vyšší příjmy, než Google Play.

Nevýnosnější kategorií v obou platformách byly shodně hry, které v průběhu letošního druhého čtvrtletí představovaly 40% všech stažených aplikací, ale v případě App Store generovaly 75% příjmů a v případě Google Play dokonce 80%. I když se z Google Play stáhlo více aplikací než z iOS, pro vývojáře je stále mnohem atraktivnější právě iOS. Uživatelé jablečných produktů jsou totiž mnohem ochotnější za obsah platit, je mnohem těžší nainstalovat nelegální obsah v podobě jinak placených aplikací zdarma a v důsledku toho za prodej aplikací na AppStoru utrží více.

To, v čem se obě platformy také liší, jsou však další nejstahovanější kategorie aplikací, ve kterých jsou jasně patrné rozdíly mezi uživateli. Zatímco u iOS jsou v TOP5 po hrách nestahovanější aplikace týkající se zábavy, fotografování a videa, životního stylu a utility, pro uživatele Androidu je důležitější komunikace, která se dostala na druhé místo před nástroje, zábavu a sociální sítě.

Tip: Nejpoužívanější aplikací v chytrých telefonech jsou Google Mapy

Nejvýnosnější jsou aplikace sociálních sítí, které se dostaly do TOP5 na obou platformách. Podívejte se na žebříčky pěti zemí v počtu stažených aplikací a příjmů na obou plaformách.

Zdroje: gsmarena.com, blog.appannie.com

Diskuze ke článku
Ok
V počtu blbostí který většinou nefungují a ne v normálních použitých jako jsou v applu :D
petr
Celkem logicky mi z toho plyne, ze android pouzivaji hlavne mladi a deti, kteri nechcou nic platit, protoze nemaji moc penez, coz je pochopitelne. Taky porizovaci cena, je u androidu uplne jinde.
Myčoken
No, podle svých vlastních zkušeností si dovolím konstatovat, že android obchod sice nabízí nepřeberné množství aplikací, ale je to převážně plevel a šunt.
Pavel Gajdoš
Pavel Gajdoš
Nezapomeňte, že na Androidu běží kde co, takže to není zrovna srovnatelné...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze