Nejpoužívanější aplikací v chytrých telefonech jsou Google Mapy

7

V dnešní době chytrých telefonů je zcela běžné si do telefonu stahovat nespočet aplikací, které nám mnohdy i usnadňují či zpříjemňují život. Dnes můžeme nahlédnout na žebříček vůbec nejpoužívanějších aplikací napříč operačními systémy.

Jednoznačným lídrem žebříčku jsou Google Mapy, které za poslední měsíc ve svém chytrém telefonu použilo 54% uživatelů. Většinovému podílu se nelze příliš divit, neboť Google Mapy jsou nativně předinstalovány na všech zařízeních s Androidem. Svou stále silnou pozici ukazuje Facebook, který bere druhou příčku. V uplynulém měsíci jej využilo 44% uživatelů chytrých telefonů. V jeho souvislosti můžeme rovnou zmínit i zářez na osmém místě, kde se nachází Facebook Messenger.

Přečtěte si také: Vyzkoušeli jsme inovované Google Mapy pro Android: co je nového?

Pokud se zadíváte na graf, zjistíte, že v první desítce nejpoužívanějších aplikací figurují především sociální sítě (Facebook, Google+, Instagram) a aplikace pro internetové telefonování a zasílání zpráv. Jaké aplikace ve svém smartphonu využíváte nejčastěji vy? Shodujete se s globálním žebříčkem? Napište nám o tom do diskuze pod článkem.

Zdroje: mashable.com

Diskuze ke článku
MartinezZ
Zvláštní, první 4 aplikace jsou ty, co nejde ukončit a sami se stále dokola spouštějí a přistupují k internetu :D Alespoň že nové Androidy už umí aplikaci zakázat.
Tomáš
Já Google mapy nepotřebuji jelikož mám Nokii a mapy a GPS na vždy zdarma. :)
Kristián Slota
Kristián Slota
Google+ :D:D
Jan Kříž
Jan Kříž
G+, twitter, a teď i instagram

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze