Google Pixel 9a by mohl přinést nečekaný zvrat. Uhodnete jaký?

4
Google Pixel 9a by mohl přinést nečekaný zvrat. Uhodnete jaký?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Očekává se nasazení nového čipsetu Google Tensor G4
  • Pixel 9a by se mohl výrazně lišit od zbytku Pixelů 9 po designové stránce

Je téměř jisté, že se kromě představené čtveřice Pixelů 9 dočkáme i velmi oblíbeného a cenově dostupnějšího modelu z řady „A“, který by však mohl přinést jeden poměrně nečekaný zvrat. Jak je známo, Googlu se u novodobých Pixelů podařilo vytvořit originální design s prodlouženým fotomodulem, který přímo navazuje na rámečky telefonu. U řady Pixelů 9 sice došlo ke změně – fotomodul se již přímo rámečků nedotýká – přesto je tento design mnohými považován za povedený. Oválný tvar a zachování horizontálního umístění fotomodulu potěší i ty uživatele „hnidopichy“, kteří si všímají, zda se telefon na rovném povrchu viklá, či nikoliv. Právě tito zákazníci by mohli ocenit i první snímky údajného Pixelu 9a.

Na přiložených snímcích, sdílených na sociální síti X, je na zeleném podkladu zobrazen šedý Pixel 9a. Na první pohled má stejný rámeček jako ostatní modely z řady Pixel 9 se standardní (tj. neohebnou) konstrukcí. Na zádech však chybí pověstný vystouplý fotomodul. Místo něj zde najdeme menší „ostrůvek“, který téměř nevystupuje nad povrch zad a ukrývá dva fotoaparáty. Přítomnost dvou snímačů se předpokládá, neboť stejný počet má i Pixel 9, avšak zároveň bychom očekávali podobný fotomodul jako u něj. Pokud jsou tyto obrázky skutečné a budou odpovídat finálnímu vzhledu Pixelu 9a, půjde o poměrně výrazný odklon od designu ostatních Pixelů 9. Zbytek prvků pak víceméně odpovídá ostatním modelům Pixel 9, s tím rozdílem, že si můžeme všimnout jiného umístění slotu pro SIM kartu, výdechu reproduktoru a dokonce i mikrofonu, který se nachází vedle USB-C konektoru. Na spodní straně je však zachován jeden anténní předěl, umístěný na stejném místě jako u dalších modelů Pixel 9. Ostatním modelům rovněž odpovídá umístění fyzických tlačítek a anténní předěl v úrovni fotomodulu.


Kdy se Pixel 9a objeví na trhu, zatím není jasné. Podle některých spekulací by to však mohlo být ještě letos, a to ve čtyřech barevných variantách. S velkou pravděpodobností se očekává nasazení nejnovějšího čipsetu Google Tensor G4 a pravděpodobně i podpora všech, nebo alespoň většiny AI funkcí. Z dostupných fotografií lze také usuzovat, že displej bude mít symetrické rámečky po všech stranách, a podle rozmístění prvků na spodní straně, respektive jejich poměru k délce spodní strany, by mohl rovněž nabídnout úhlopříčku 6,3 palce.

Diskuze ke článku
tomus
tomus
Pixel 8a se začal prodávat v letos v květnu, moc se mi nezdá že by po půl roce dal Google do prodeje další model,
ani u P8a ten fotomodul příliš nevystupuje, to nejsou snad ani dva milimetry, mám ho týden a co mě u něj opravdu vadí je poměrně velká váha oproti mému současnému P4a, také ta optická čtečka otisků prstů není nic moc, kdyby měl nový model ultrazvukovou považoval bych to za určitě dobrý posun.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Naposledy upraveno: 26. 8. 14:38
Pixel 9a by mohl mít 5,8", jinak 6,3" určitě ne, bude 6,1".
Ben Ben
Ben Ben
To vypadá dost lacině. Hlavně zmenšit rámečky. U 8a to kazí celkem dojem jinak z fajn telefonu.
Lukas Vrabel
Lukas Vrabel
Nahodou to nevyzera vobec zle. Vyzera to pekne ciste take sice jednoduche ale pekne. A takyto telefon sa len tak lahko nenajde kde fotomodul je uplne minimalny

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze