Google koupil za 64 miliard Kč Nest – výrobce termostatů a detektorů

Google podnikl další krok k tomu, aby ještě hlouběji pronikl do domácností. V uplynulých hodinách totiž za 3,2 miliardy dolarů zakoupil kalifornskou společnost Nest, za kterou stojí dva bývalí pracovníci Appplu - Tony Fadell a Matt Rogers.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Nest je americká společnost, kterou v roce 2010 založili dva bývalí pracovní Applu – konkrétně Tony Fadell a Matt Rogers. Od svého založení společnost do prodeje uvedla pouze dva výrobky, těmi jsou inteligentní termostat a požární detektor.

Inteligentní termostat Nest

Pro Google se jedná o druhou nejvyšší vyplacenou částku v historii – dráž vyšlo pouze zakoupení Motoroly. Celou transakci ještě musí schválit americký regulační úřad, ovšem zde už se jedná skutečně jen o formalitu. Společnost budou i nadále vést Tony Fadell a Matt Rogers. Google prozatím neoznámil konkrétní plány se společností, ovšem dá se předpokládat, že chytré domácí produkty přinese do většího počtu zemí. Mluví se také o tom, že se Google konečně dostane do automobilového průmyslu, neboť Nest spolupracuje s automobilkou Mercedes Benz.

Oba představené výrobky patřili funkčně i designově mezi nejlepší produkty – to potvrzují jak odborné recenze, tak i sami uživatelé.

Zdroj: AndroidCommunity