Google Glass jsou v USA nově dostupné pro každého

1

Chytré brýle Google Glass jsou opět krůček od globálního rozšíření. Po jednodenní akci, kdy si je mohli zájemci v USA pořídit se Google odhodlal obchod s Google Glass pro USA otevřít znovu. Tentokrát ale trvale.

Před měsíce Google rozvířil vody zájmu o Google Glass jednodenní akcí, při které si chytré brýle mohl zakoupit kdokoliv, kdo trvale žije na území USA. Bylo to jistě krok dopředu, ale přiznejme si, značně omezený. Naděje poté svitla o necelé dva týdny později, kdy se bylo možné opět do obchodu, přes který se Glass objednávají, dostat, avšak objednat nový kus nebylo možné. Nyní se již Google zřejmě definitivně rozhodl a brýle Google Glass si lze koupit. Bohužel pro nás, opět pouze na území USA.

Google Glass

Tentokrát ale americký gigant zřejmě prodej neomezí časem a znamená to, že startuje takřka běžný prodej. Stále se ale jedná o program Explorer, kdy zájemci jedny brýle vyjdou na 1 500 dolarů, což je přibližně 30 000 Kč. Zajímavý kontrast nabízí nedávno odhalená výrobní cena, která se pohybuje kolem 1 600 Kč. Nyní již pouze zůstává otázkou, kdy se brýle Google Glass dostanou na více světových trhů.

Zdroje: plus.google.com, pocket-lint.com