Google Duo se konečně naučilo audiohovory. Dohání FaceTime

1
Google Duo se konečně naučilo audiohovory. Dohání FaceTime
  • Google přidává do své aplikace Duo konečně také audiohovory
  • Ovládání aplikace si stále zachovává svůj přímočarý přístup
  • Aktualizace se rozšiřuje celosvětově počínaje dneškem

Google neustále přidává nové funkce do svých aplikací, čehož je důkazem třeba nedávné přidání anket do Allo. Dnes je však na řadě aplikace Duo, která měla původně sloužit jako jednoduché řešení čistě pro videohovory, stejně jako tomu je u FaceTime od Applu. Stačí si vybrat kontakt, jednou klepnout a už voláte. Takto právě funguje rovněž zmiňovaný FaceTime, který však měl do nynějška jednu menší výhodu– uměl zprostředkovat čistě audiohovory.

Google Duo

Google se rozhodl, že Apple dožene a počínaje dnešním dne rozesílá celosvětově novou aktualizaci aplikace Duo, která právě tuto funkci přináší. Jednoduchost aplikace se však stále nevytratila, jen je potřeba navíc jeden krok. Po zapnutí aplikace se stačí jen pomocí přepínače v horní části aplikace přepnout na audio. Poté stačí opět jen vybrat kontakt a klepnout na ikonku telefonu. Vše tedy probíhá naprosto stejně jako u videohovorů a ani v nastavení se nic nemění.

Google tímto krokem přiblížil Duo trochu více vlastním Hangouts, byť ty jsou mířený spíše pro pracovní účely. Allo a Duo mají naopak lákat běžné uživatele a vyplňovat stejnou úlohu jako iMessage a již zmiňovaný FaceTime.

Stáhnout Google Duo

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: twitter.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
Mirek
Hahaha. Facetime ma nesmirnou vyhodu v tom ze dokaze navzajem komunikovat mezi vsemi zatizenimi pod jednim uctem, takze muzu volat pres iphone jak z ipadu tak z macu. V tomhle je google hoooooodne pozadu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze