Google couvá, brzy obnoví přístup k mapám pro Windows Phone

Americká společnost Google již pár dnů blokuje přístup ke svým mapám skrze internetový prohlížeč. Blokace se týká majitelů smartphonů s operačním systémem Windows Phone. Těžko říci, zda Google tento krok učinil schválně natruc Microsoftu nebo zda měl ušlechtilejší důvody. Každopádně se zdá, že mapy již brzy budou opět dostupné.

Google

Uživatele telefonů s Windows Phone, kteří z nějakého důvodu přistupují ke Google Mapám skrze internetový prohlížeč před několika dny čekalo nemilé překvapení. Místo skvěle fungující (za předpokladu neomezeného FUP a dobrého signálu) služby Google Mapy byli automaticky přesměrováni na stránku s Google vyhledávačem. Google se k tomu vyjádřil po svém. Podle něj prý pravidelně testuje své portfolio služeb na různých platformách, a pokud některá z nich nefunguje tak jak má, omezí nebo zamezí přístupu k ní pro zachování co nejlepšího uživatelského zážitku. V případě map v IE na Windows Phone byl prý uživatelský zážitek tak degradován, že Google neměl jinou možnost, než zablokovat přístup. Opak ale dokazovaly četná videa ukazující bezproblémové fungování map na Windows Phone a po světě se začaly ozývat nespokojené hlasy uživatelů systému z Redmondu na adresu Googlu. Vzhledem k tomu, že i pro Windows Phone je dostupná kvalitní aplikace gMaps používající Google Mapy, nebylo uživatelů nějaké velké množství, ale přesto vlna nespokojenosti své ovoce přinesla.

Google Mapy pro Android

Google totiž nyní couvá a vyjádřil se, že díky vylepšením na straně Internet Exploreru (což je podivné, protože za těch pár dnů se po této stránce nic nestihlo změnit) a několika úpravám na straně Googlu přístup opět obnoví. V současné době by již údajně měly být všechny úpravy webové verze Google Map dokončeny a blokace postupně uvolňována. Sami jsme se ale na mapy pomocí redakčních Windows Phone přístrojů pokusili připojit a přesměrování na vyhledávač je bohužel stále aktivní. Stejné výsledky hlásí i zahraniční weby. Googlu tak tento krok nejspíše bude trvat o něco déle.

Čtěte také - Nové Google Mapy pro Android: offline, ale velmi omezeně

Pokud patříte mezi spokojené majitele telefonů s Windows Phone, a současně se vám líbí mapové řešení od Googlu pak vězte, že vaší jedinou možností není přístup přes web. Přes Windows Store si totiž můžete za cca. 40 Kč zakoupit aplikaci gMaps Pro. Jedná se o aplikaci, která využívá API Google Map pro přístup ke všem funkcím včetně mapových podkladů, street view, počasí, latitude a podobně. K dispozici je i verze zdarma s reklamami a méně funkcemi. Aplikaci ale nemá na svědomí přímo Google, ale vývojář jménem Alexey Strakh.

Zdroje: wmpoweruser.com, techcrunch.com, windowsphone.com

Diskuze ke článku
Velda
Don't be evil.

Znáte pokrytečtější firmu?
Jakub
Nejde to ale ja som sa tam cez moju Lumiu dostal!;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze