Fotky od Googlu budou ještě chytřejší. Usnadní sdílení i vytisknou fotoknihu

Fotky od Googlu budou ještě chytřejší. Usnadní sdílení i vytisknou fotoknihu
  • Fotky od Googlu budou v příštích pár týdnech aktualizovány
  • Budou inteligentněji sdílet fotografie mezi vaše přátelé a rodinu
  • V USA usnadní také tisk fotoknih a vyberou nejlepší snímky

Fotky od Googlu, které aktuálně využívá zhruba půl miliardy uživatelů měsíčně, jež nahrají více než miliardu fotografií a videoklipů denně, obdrží v následujících týdnech poměrně velkou aktualizaci. Nově bude aplikace ještě chytřejší a usnadní prakticky tu nejméně využívanou funkci – sdílení fotografií.

Google Photos

Fotky od Googlu nově umožní sdílet konkrétní snímky s vybranými členy z vašeho seznamu. Pokud například chcete, aby se fotky dětí, vás a manželky sdílely automaticky, aplikace tento proces umožní. V nastavení bude stačit vybrat osobu, s kterou chcete fotografie sdílet a zároveň zvolit, co musí obsahovat. Pokud například chcete, aby se s vaší partnerkou/partnerem nesdílely všechny pořízené fotografie, ale pouze snímky vašich dětí, bude to nově možné.

Google míří především na rodiny a skupiny přátel, které sdílení fotografií nebaví, přesto chtějí „zůstat v obraze“. Nastavení sdílení stačí projít pouze jednou, následně se všechny fotografie sdílí automaticky, samozřejmě v preferované síti. Protistrana je na sdílení upozorněna hláškou v notifikačním centru. Google samozřejmě myslel i na mnohdy bujarou historii daného uživatele – sami si tedy můžete určit, od jakého data bude sdílení fotografií dle dané podmínky aktivní. Těšit se můžeme i na podporu technologie Google Lens, kterou jsme vám představili v samostatném článku.

Google Photos

Mezi další novinky bude patřit možnost rychlé opravy zrnitých snímků, odstranění vybraných objektů z fotografií a také možnost rychlého vytvoření fotoknihy. Stačí vybrat událost, označit několik desítek snímků a nechat Fotky pracovat. Na pozadí vyberou ty nejpovedenější fotografie, odstraní duplikáty a nepovedené (rozmazané) pokusy a navrhnou konečnou podobu. To vše automaticky, bez nutnosti spolupráce uživatele. Fotokniha následně vyjde na 10/20 dolarů (měkká vs. pevná vazba). Fotoknihu bohužel bude možné objednat pouze v USA. Aktualizace bude dostupná jak pro Android, tak iOS.

Stáhnout Google Photos

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: events.google.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze