GadgetMix: UV kamera pro smartphony a špionská nabíječka

GadgetMix: UV kamera pro smartphony a špionská nabíječka
  • Nurugo SmartUV zobrazuje a pořizuje záznam v UV světle a umožňuje tak analyzovat nejen stav pokožky
  • Připojuje se do konektoru smartphonu a nepotřebuje vlastní napájení
  • Bezpečnostní kamera LookOut Charger je integrovaná do funkční nabíječky pro smartphony
  • Natáčí ve smyčce Full HD video a v závislosti na kapacitě interní paměti pojme až 7 hodin záznamů

UV kamera ukáže kvalitu vaší kůže

Neviditelné UV světlo, které proniká na naši planetu ze Slunce, je jednou z hlavních příčin výskytu rakoviny kůže. K tomu, abychom se před jeho účinky ochránili, se doporučuje omezit nadměrné slunění a používat opalovací krémy s dostatečným UV faktorem.

Zda jste opalovací krém správně a rovnoměrně nanesli na pokožku, vám prozradí miniaturní přídavná UV kamera pro smartphony Nurugo SmartUV. Ta je přitom tak malá, že ji můžete nosit stále při sobě. Váží pouhých 20 gramů a ke svému provozu nepotřebuje žádné baterie. Stačí ji pouze zasunout do konektoru smartphonu a spustit aplikaci pro Android a iOS.

Nurugo SmartUV

V aplikaci zobrazuje obraz v UV světle v reálném čase, ale můžete skrze ni i pořizovat fotografie a video. Vzhledem k tomu, že je UV záření mimo viditelné světelné spektrum, jeví se obrázky v černé a bílé barvě. Bílá ukazuje místa, kde se odráží UV záření, zatímco jako černé se jeví oblasti, kde je záření absorbováno nebo blokováno. Uvidíte tak, které části pokožky jsou dobře ochráněné a které je ještě nutné ošetřit opalovacím krémem.

Nurugo SmartUV

Využití SmartUV je přitom mnohem širší, než jen analýza stavu vaší pokožky, nebo zda vámi používané opalovací přípravky a sluneční brýle skutečně chrání před UV zářením, jak slibují. Pod UV světlem například jednoduše odlišíte starý lak od nového. Ačkoli na viditelném světle mohou vypadat úplně stejné, ve skutečnosti mají odlišnou hustotu a pod UV světlem se jeví úplně jinak. Snadno tak odhalíte nově nalakované auto po nehodě nebo to, která část budovy byla nově natřena.

Nurugo SmartUV

Na indiegogo.com můžete mít Nurugo SmartUV pro Android za standardní cenu 125 dolarů (3 160 Kč) + poštovné. Proti doporučené maloobchodní ceně tak ušetříte rovných 70 dolarů (1 770 Kč). Verze pro iOS je pak o 10 dolarů (250 Kč) dražší. V obou případech si můžete vybrat z černé a stříbrné barvy. Odhadované datum dodání je v květnu 2017.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 2. 5. 2017
  • Požadovaná částka: 30 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 40 671 dolarů (31. 3. 2017 13:00)

Pozor na šmírující nabíječku

Na první pohled vypadá jako jakákoli jiná nabíječka. Do USB-A výstupu připojíte nabíjecí kabel a nabijete si s ní svůj telefon, tablet nebo další elektroniku. To, čím je LookOut Charger zvláštní, jsou však jeho špionské funkce. Potřebujete ohlídat svůj byt před zloději nebo vás zajímá, co dělají vaši domácí mazlíčci, když nejste doma? Máte podezření na nevěru a chcete mít jistotu? LookOut Charger to vše zvládne, aniž by vzbudil jakékoli podezření.

Přímo v nabíječce je totiž zabudovaná nedetekovatelná kamera. LookOut Charger nemá slot pro SD karty, dírky či jiné zjevné známky toho, že se jedná o bezpečnostní kameru. Nepotřebujete k ní žádnou aplikaci, platit měsíční poplatky nebo vyměňovat či nabíjet baterie. Vše, co musíte udělat, je jednoduše ji připojit do elektrické zásuvky a okamžitě se spustí nahrávání.

LookOut Charger

Integrovaná kamera nahrává ve smyčce Full HD video se zvukem. Videa jsou ukládána jako tříminutové AVI soubory a po naplnění interní paměti se ty nejstarší přepisují. Vybrat si přitom můžete ze dvou kapacit. Nižší 16GB varianta vystačí na 3 až 4 hodiny záznamu. Verze s 32 GB pak pojme 6 až 7 hodin videa. K tomu, abyste obsah z kamery dostali, pak stačí LookOut Charger jednoduše připojit přes kabel k libovolnému počítači s Windows, macOS nebo Linuxem.

LookOut Charger

Vybavit kameru bezdrátovým přenosem dat nebo pohybovým senzorem tak, aby se spouštěla pouze v případě, že zaznamená pohyb, by se sice mohlo zdát praktičtější, oboje by však zvýšilo pravděpodobnost jejího odhalení. V tomto případě se tak dá říci, že v jednoduchosti je síla.

LookOut Charger

V rámci limitované Early Bird Special nabídky můžete mít 16GB LookOut Charger za 90 dolarů (2 300 Kč) nebo 32GB verzi za 140 dolarů (3 600 Kč). V obou případech si k tomu musíte připočíst ještě poštovné. K dispozici je přitom i varianta se zástrčkou používanou v EU. Odhadované datum dodání je v srpnu 2017.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 14. 4. 2017
  • Požadovaná částka: 2 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 60 170 dolarů (31. 3. 2017 13:00)

Zdroje: indiegogo.com, indiegogo.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze