GadgetMix: kartáč na selfie a létající Bluetooth reproduktor

3

V dnešním díle našeho seriálu o zajímavých gadgetech jsme pro vás vybrali zajímavý vznášející se Bluetooth reproduktor, který se ukázal na veletrhu IFA 2014. Dále zde máme kombinaci kartáče na vlasy, zrcátka a pouzdra pro iPhone, který ocení všechny dívky, jež mají v zálibě pořizování populárních selfie.

Levitující Bluetooth reproduktor nabídne víc než efektní vzhled

Bluetooth reproduktorů je na trhu celá řada, všech možných velikostí, tvarů, barev a funkcí. Ten, který na IFA 2014 přivezla tchajwanská společnost ASWY je výjimečný tím, že doslova pluje ve vzduchu a rotuje nad základovou stanicí. Toho Floating Bluetooth Speaker dosahuje pomocí silného elektromagnetu magnetu, který se nachází v základové stanici.


K tomu, aby se reproduktor vznášel je nicméně nutné, připojit základovou stanici do elektrické sítě, k čemuž poslouží zabudovaný microUSB konektor. Reproduktor však může stejně tak fungovat i samostatně bez základové stanice. Elegantní zaoblený design kombinující pestré barvy se stříbrnými prvky z něj udělají ozdobu každého obývacího pokoje nebo ložnice.

Reproduktor nicméně není pouze lahodící oku a efektní, ale nabízí i dostatečný výkon a zajímavé funkce. Floating Bluetooth Speaker disponuje výstupním výkonem 3 W a kapacita integrované baterie vystačí na 4 až 5 hodin provozu.

ASWY Floating Bluetooth Speaker

K přenosu zdroje zvuku do reproduktoru poslouží Bluetooth 4.0, ale stejně tak ho můžete připojit přímo do 3,5milimetrové konektoru. Reproduktor je přitom vybavený i integrovaným konektorem, takže je ho možné využít i k hlasitému odposlechu při telefonování.

ASWY počítá, že se Floating Bluetooth Speaker dostane na trh v na začátku listopadu letošního roku. Jeho doporučená maloobchodní cena bude 149 dolarů (3 175 Kč). Zda se dostane i na český trh je nicméně nejasné.

Kartáč, který učeše i pomůže se selfie

Pořizování autoportrétů pomocí mobilních telefonů je populární především mezi mladšími uživateli. Ne vždy a ne s každým mobilním telefonem je to snadné, a proto existuje celá řada gadgetů, které to mají za úkol zjednodušit a zpříjemnit. Jedním z nejbizardnějších z nich je přitom speciální kartáč na vlasy Selfie Brush, který je k dispozici hned ve třech barvách – černé, fialové a růžové.

Selfie Brush

Z jedné strany vypadá jako jakýkoli jiný široký kartáč na vlasy, když ho však otočíte, objeví se před vámi, regulérní pouzdro na iPhone, kterému nechybí výřezy pro ovládací tlačítka, 3,5mm jack, napájecí port a hlasitý reproduktor. Takže i s vloženým telefonem můžete jednoduše ovládat jeho funkce včetně telefonování. Jedinou výjimkou je pak zadní fotoaparát. Vedle iPhonu přitom ještě naleznete podélné zrcátko.

Selfie Brush je v současnosti k dispozici pouze pro iPhone 5 nebo 5S a jeho cena se pohybuje kolem 25 dolarů. Výrobci však slibují, že svou nabídku rozšíří svou nabídku i na další modely. To je znamením, že se již našlo dostatečné množství puberťaček, které pro takové příslušenství našlo využití.

Zdroje: engadget.com, aswy-electronics.com, slashgear.com, cnet.com