FreeBox: stojedenáctka skvělých her zdarma

1

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnešní první titul z vás udělá hvězdného fotbalistu nebo oslavovaného trenéra. Budete si to ale muset zasloužit. Pro otrlejší se pustíme do neutuchajícího boje s další gangstery. Nakonec nás ještě čeká hamburger až do nebe nebo nebezpečné balancování nad propastí.

Vítám vás u našeho pravidelného seriálu, ve kterém si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Tento díl je svým způsobem speciální, protože reprezentuje již 111. týden, kdy jste si mohli přečíst páteční článek nebo pustit video. A za tuto dlouhou dobu jsme si ukázali již 444 her, přičemž minimálně 111 z nich bylo zároveň pro Windows Phone (tolik pro rýpaly). Ale nechme už toho počítání a pojďme si raději zahrát nějaké pořádné hry. A to zdarma!

FreeBox #111 – Dream League Soccer, Block City Wars, Sky Burger, Don’t Fall

Dream League Soccer

Poslední FIFA se podle mnohých reakcí příliš nepovedla a navíc ji kvůli vyšším nárokům možná vůbec nespustíte. Existuje ovšem řešení a nemluvím tu o FIFA 15. Vyzkoušet můžete tento zajímavě vypadající fotbal Dream League Soccer, který sice postrádá oficiální licencované týmy, ale dovolí vám poskládat svůj vlastní vysněný fotbalový klub. A začnete od toho, že si zvolíte svého trenéra. Pokud budete chtít, tak ho můžete úplně vytvořit.

Je tu spousta tabulek, nastavování a managementu. Pokud vás to baví, tak proč ne. Pokud ale nejste tím typem hráče, pak vás jistě potěší, že hra zároveň silně staví na starém dobrém fotbalu. Na takovém, kdy rozhodují hlavně vaše herní schopnosti. Grafika není vůbec špatná, ovládání se povedlo a potěší vás i skvěle zpracované animace a rekapitulující kamera. Aby byl zážitek plnohodnotný, tak nechybí ani komentář.

Stáhnout Dream League Soccer

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Block City Wars

Možná se víc než jako hvězda trávníků (ne, Bédo, ty ne), cítíte jako mafián a chcete, aby celé město padlo na kolena právě před vámi. Pokud budete dost dobří, tak něčeho takového můžete svým způsobem docílit v této jednoduše vypadající hře. Její nespornou výhodou je multiplayer, ve kterém se na vybrané mapě utkáte s dalšími hráči. A na rozdíl od jiných her nejste nijak významně omezováni v arzenálu.

Prostě si vyberete, s čím zrovna chcete střílet a pokusíte se udolat ostatní. V závislosti na stylu si můžete vybrat i server podle počtu lidí. Věřte mi, že kanceláře v plném počtu jsou doslova narvané k prasknutí a moc dlouho tu nepřežijete. Noční město je zase jako dělané pro odstřelovací pušku a tiché čekání na střeše, kam se dostanete díky svému jetpacku. Pokud by vás náhodou vzájemné střílení s ostatními nebavilo, tak jsou tu i další módy pro jednoho.

Stáhnout Block City Wars

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Sky Burger

Na své staré Nokii jsem stavil věž z bloků tak, aby se nezřítila. Dnes budeme stavět také věž, ale z hamburgerů, což je rozhodně mnohem víc cool, než nějaké kanceláře nebo stavební buňky. Jenže ono i to zadání bude trochu jiné než u zmiňovaných podobných her. Cílem není stavit věž tak, aby nespadla, ale aby obsahovala pokud možno jen ty ingredience, které si zákazník žádá. Alespoň uvidíte, že to Katka z „mekáče“ nemá snadné.

Nečekejte víc než relaxační hru, ve které není ani tak těžké sebrat správné ingredience, jako se vyhnout těm nechtěným. Musíte tak neustále držet v hlavě kolik ještě čeho potřebujete, protože se nemůžete neustále dívat na vrch obrazovky. Pamatujte také, že když seberete vrchní část bulky, tak hra končí. Tak ať to není příliš brzy. A jestli této hře něco opravdu chybí, tak je to nějaká pořádná omáčka.

Stáhnout Sky Burger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Don’t Fall

Hlavně nespadnout. Mohli bychom vytvořit desatero podobných primitivních her a jistě by se tam toto pravidlo objevilo po boku s nesmrtelnými „nenarazit“ nebo „nedotknout se bodlin“. A možná vás to překvapí, ale i po milionté dokázali tvůrci přijít s nějakou novotou, přestože cíl je stále stejný. Dojet se svou kuličkou co nejdál. No řekněte sami, co se na tom dá ještě vymyslet?

A opět se stane to, že nebudete ovládat kuličku, ale spíše pro ni připravovat cestu. Ta je totiž plná děr a rozhozených plošinek, které je potřeba vrátit na své původní místo. Kulička samozřejmě neustále zrychluje a vy budete muset rychleji a rychleji posouvat bloky vpravo nebo vlevo. Jeden chybný pohyb a hra pro vás končí. Během cesty samozřejmě kulička sbírá hvězdy, za které si budete moci koupit nové hrdiny.

Stáhnout Don't Fall

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
markus
Dream ligue soccer som hral davno a je to naj hra

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze