FreeBox: skákající všežravec Domo a další skvělé hry zdarma

2

Je tu pátek a s ním přichází další díl seriálu FreeBox, který vám přináší kvalitní hry zdarma. Dnes to vypadá na pořádný trénink - proběhneme se v Ninja Kid Run, zaskáčeme si v ulítlém Domo Jump a zalétáme si v Frisbee Forever 2. A nebojte, procvičíme i mozek u matematicko-logické hry Minesweeper.

Týden utekl jak voda a pátek připadá dalším hrám zdarma, které byste měli vyzkoušet. V těchto vedrech se člověku nikam nechce, nejradši by se zavřel do sklepa a hrál hry. To je naprosto legitimní činnost, a tak budete potřebovat pořádnou herní zásobu. Dnes nebudeme moc přemýšlet, na to je také vedro. Možná budeme trochu přemýšlet. Malinko.

FreeBox #4 – Domo Jump, Ninja Run, Minesweeper, Frisbee Forever 2

Minesweeper

Dnes už jsme sice v trochu jiném století, ale Hledání min stále frčí. Jistě ho všichni znáte, hra se proslavila především díky implementaci do systému Windows, kde je k nalezení do dnes. A jedna velmi povedená verze je také zdarma dostupná pro Windows Phone. Pokud vás tato matematicko-logická hříčka minula, tak raději nastíním pravidla, ať při hraní netápete.

Na začátku si vyberete velikost pole. Čím větší, tím těžší. Pak už začnete odhalovat políčka a označovat miny. Po prvním tapnutí se vám odhalí určité výchozí pole, po jehož obvodu jsou čísla. Ta reprezentují, kolik je v okolí min. Dejme tomu, že na políčku je napsaná trojka – to znamená, že někde v okolních osmi polích jsou tři miny. Jelikož máte odhaleny i další políčka, tak si můžete dopočítat, kde přesně miny jsou. Takhle jednoduché to je!

Minesweeper pro Windows Phone vás navíc nechá postupovat po úrovních, nabídne vám různé bonusy za žetony (žetony se nabíjejí časem), jako je například ochrana před minou, více bodů za dokončení hry a podobně. Tato hra je základ a neměla by chybět v žádném WP telefonu.

Stáhnout Minesweeper

Frisbee Forever 2

Na iOS si můžete zahrát druhý díl jednoduché arkády Frisbee Forever zdarma. Pokud máte Android, tak si můžete zahrát pouze první díl, ten druhý se tam bohužel ještě neobjevil. Princip je jednoduchý – ovládáte letící frisbee, sbíráte hvězdy, prolétáváte kruhy a nesmíte nabourat.

Během letu nekontrolujete výšku, ale pouze zatáčíte ze strany na stranu. Hru můžete ovládat buď dotykem, nebo nakláněním – já na tabletu preferuji vždy virtuální tlačítka. Hra je zprvu velmi primitivní, pak ale začne nabírat na otáčkách a získat zlatou medaili je pěkně těžké – do cesty se vám totiž staví různé překážky. Za nasbírané mince si pak můžete koupit nové frisbee nebo třeba další mapy.

Stáhnout Frisbee Forever 2

App Store (zdarma)

Domo jump

Znáte postavičku Domo? Je to maskot japonské veřejnoprávní televize a objevuje se v různých krátkých spotech. Ve skutečnosti je s ním docela sranda. Se svojí velkou a stále otevřenou pusou je krapet nenažraný, což dokazuje i v této hře. Kdybyste ji chtěli srovnávat s dalšími skákacími hrami (Doodle jump a spol), tak moc rozdílů nenajdete. To hlavní kouzlo je především ve vizuálu a potrhlých nápadech.

Domo má prostě hlad. A pokud chcete skákat, tak musíte nejen nespadnout, ale také žrát vše, co po cestě potkáte. Stejně jako v dalších hrách plníte úkoly, levelujete, sbíráte bonusy a máte možnost si za reálné peníze koupit spoustu zbytečností. Ale hra je to fakt roztomilá.

Stáhnout Domo Jump

App Store (zdarma)

Ninja Kid Run

Nedávno jsme recenzovali Redline rush, u kterého jsme chválili za odlišení od podobných her. Tak Ninja Run se moc neliší. Akorát nabízí hezké nové prostředí. Když hru přímo porovnáme s oblíbeným Subway Surfers, tak nám vyjde, že jediným rozdílem je vlastně možnost střílet.

Proti vám se valí třeba sudy, které můžete buď přeskočit, nebo rozbít hozením shurikenu. To je fajn nápad. Jinak místo vlaků zde jezdí povozy, stejně tak sbíráte bonusy nebo můžete vyletět nad dráhu a sbírat bonusové mince tam. Proč takovou hru tedy hrát? Pokud jste prostředím jiných her přesyceni a chcete si zaběhat jinde a trochu jinak, tak by to mohla být fajn varianta.

Stáhnout Ninja Kid Run

App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Snuff
Nedavno som na google play objavil Royal Revolt! Fakt uzasna hra a navyse je zdarma... A este by som odporucil Kingdom Rush, ta uz je sice platena, ale rozhodne sa za tych par korun oplati....



Tono
članok nap1ču....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze